Pagini

vineri, 9 septembrie 2011

Aeroportul Cluj-Napoca - carte poştală

Au început negocierile dintre CJ Cluj (condus de DJ Tișe) și CFR 1907 Cluj (teleghidat de Arpad Paszkany), care se vor încheia probabil așa cum au rămas înteleși. E foarte posibil ca de acum încolo "Cluj Arena" să înlocuiască "potcoava" lui "Ion Moina" și copacul secular sacrificat de dragul fotbalului, în timp ce stadionul "Dr.Constantin Rădulescu" va fi transferat Consiliului Județean Cluj, cu tot cu nume, după un an de modernizări și nu se știe câte milioane de euro investite pentru statutul de Elite. Situație clară de win-win, pe care doar naivii și nervoșii supărați n-au mirosit-o.
Acum știu că lui Paszkany i-ar fi convenit mai degrabă să-și recupereze toți banii băgați în stadion (ca să poată zice mai lejer pa-și-pusi când se va plictisi de jucărie), dar probabil nu-i nici măcar el chiar atât de influent.
Spiritele se vor potoli, suporterii lui "U" nu vor mai avea pe cine să belească la nefericita traversare cu fularul vișiniu prin Parcul Central, cei din Gruia nu vor pleca în pribegie, iar Clujul va rămâne cu 2 arene extra-moderne (de care nu-i sigur că are nevoie tot poporul cetățean!), pe care vor juca probabil Steaua, Oțelul, Steaua, poate Dinamo, Steaua și Naționala în meciurile contra Lituaniei.
Cineva va ieși din situația asta cu capitalul politic nepătat, ba chiar cu + la adevăr. "Șah-matul la Paszkany" de care vorbea o publicație on-line acum câteva zile mi se pare mai mult un "șah-mat la Primărie". Mai ales că urmează un alt proiect grandios, prin care județul demonstrează că e mai sculă decât municipiul: operația de alungire de pistă. Meciul celor care se cred unii mai portocalii decât alții se mută de lângă Someșul Mic și din Gruia în Someșeni.
No, da' despre ce fotbal vorbesc eu aici?... Gata, încetez!

Un comentariu:

  1. Eu zic ca Paszkany ia teapa.Da stadionul in administrarea CJ,iar la terminarea modernizarii vine Walter si depune cerere ca si el are dreptul si vrea sa joace in Gruia.Si-atunci ce ne facem?Io daca prind picior de uist in Gruia,sigur il belesc la o intrecere culturala de tipul:cine da gata primul 10 halbe de bere.
    Treaba cu prelungirea lui pista bacsi e normala.O fi aparut pe masa de lucru a consilierilor,printre celelalte hartii,una ce continea urmatorul banc(vechi,rasuflat),iar oamenii l-au luat in serios:
    Aterizare dificila a unui avion pe aeroportul din Cluj.
    -nu cred ca mai exista in lume o pista atat de scurta-zice pilotul,lac de sudoare
    -da’ uite cat ii de lata,nici nu i se vad marginile-raspunde copilotul.

    RăspundețiȘtergere