Pagini

vineri, 9 septembrie 2011

Fanul CFR-ului de la Vaslui ne-a purtat noroc! [Oţelul - CFR 0-4]


Explicația rezultatului e simplă, nu trebuie căutată nici în stele, nici în fermele de bovine din Moldova: după ce că fotbaliștii de la Oțelul au intrat mai târziu în joc, unul dintre ei a și ieșit mai repede, supărat cu crampoanele pe viață!
Apoi totul a devenit clar: oțelarii s-au simțit timp de o repriză studenți bucureșteni, doar că au picat mai puține examene feroviare decât aceștia.
Pentru frumusețea scorului, n-ar fi păcat ca Porumboiu să fi avut dreptate vorbind despre mișmașuri? Eu zic să-l ignorăm de data asta, ca să nu ne stricăm singuri bucuria victoriei. N-are decât să ne arate în meciul direct care ne e adevărata valoare. Cel mai bun să dea mai mult lapte!

Omul meciului? Weldon. Chiar și numai pentru accelerarea și pasa perfectă din minutul 1 și-ar merita laurii. Dacă mai întârzia mult transferul său și CFR începea tot cu Kapetanos, garantez că în minutul 2 scorul rămânea 0-0! Nu atât viteza, cât accelerația, țâșnirea de lângă adversar, pare să fie arma de bază a brazilianului așteptat în Gruia ca pâinea caldă. Dacă ne va arăta și un joc aerian pe măsură, cred că ne-am găsit - în sfârșit! - înlocuitorul lui Didi (în atac și în inimi).


Beto? Beton! Priză ireproșabilă, atitudine încrezătoare. Omul ăsta chiar știe care-i este valoarea, nu se scapă pe el la primul șut de la 40-80 m! Singurul care putea să-l surprindă în meciul de azi a fost... Panin. Noroc că Pane a mai îmbătrânit și nu mai are așa precizie. Acum n-are rost să-l facem deja imortal pe portughez, mai ales că în fața sa continuă să se insiste cu Nuno Diogo, nu cel mai Vidic fundaș de pe glob. Va lua și Beto gol, că-i tot om și el. Dar fac pariu că n-o să stea prea mult să ridice neputincios din umeri înainte să trimită mingea spre centru. Nu pare genul lui Nuno Claro, cel care s-a apucat la bătrânețe să încaseze goluri de debutant...
În rest, un joc în care CFR a manifestat o oarecare lene în a controla jocul, preferând să-și lase adversarul să se agite cu disperarea dată de morcov, dar a avut o eficiență aproape nemțească, cu foarte puține ocazii mari care să nu însemne și gol.
Tabela de marcaj e cea care contează cel mai mult, atât în clasament, cât și pentru finantator, iar la Galați tabela a dat bine în poză. Au marcat chinezii Ronny și Bastos, a înscris Weldon ca în curtea grădiniței, ba chiar și mioriticul Hora. Kapetanos s-a șmecherit și a dat o pasă de gol cu exteriorul de l-a lăsat cu gura căscată pe Ilie Dumitrescu. De Sougou nici n-a prea fost nevoie. Se pare că-i place mai mult rolul de salvator; nu se prea bagă în meciurile gata rezolvate de coechipieri.
Apărarea Oțelului a fost găurita mai ales în repriza a doua, exact prin tactica gândită de Costa (pase printre, cu scăpari 1 la 1 cu portarul). Trebuie să recunosc că începusem să mă plictisesc la un moment dat. Golurile CFR-ului cădeau ca ceva normal, banal. Niciun nerv, nicio emoție. Doamne, ce senzație plăcută!!! Ei bine, asta înseamnă să ai echipă! Iar noi, în ciuda eșecurilor cu Gazul și Pandurii, avem. Dar parcă tot aș sta mai liniștit dacă la meciul cu Vasluiul ar apărea pe lista de joc și Peralta, De Zerbi sau Piccolo, care au lipsit de la acest blat meci atractiv.
PS - În intervenția telefonică de după partidă, Iuliu Mureșan a făcut câteva glume, cu făina de mălai, cu Cooperativa, iar Horia Ivanovici chiar a râs! Relaxantul CFR...

4 comentarii:

  1. A fost blat dar invers,numai ca n-a iesit pasenta.Dovada?Care cum dadea gol,cum il si schimba Costa.Smecher mare Hora,a incris cand nu mai era nici timp,nici posibilitate de schimbare.

    RăspundețiȘtergere
  2. o mică observație cu privire la Sougou.
    principalul motiv pentru care n-a mai fost tot meciul în coasta portarului este faptul că a jucat ca mijlocaș.
    CFR a jucat 1-4-4-2, cu două vârfuri de careu (gen Rudi Völler & Jürgen Klinsmann) și patru mijlocași în linie (de la stânga la dreapta: Bastos, García, Mureșan, Sougou).
    bulină roșie pentru Costa, pentru că a ținut seama de faptul că Oțelul are fundași laterali de națională și a schimbat sistemul, încât să-i anihileze.
    și a reușit să anihileze complet un Rîpă aflat în mare formă, pe care păcat că nu l-a luat CFR acum 8 luni.
    să revenim la Sougou: toate baloanele aruncate în față îl vizau pe Weldon, așa că africanul nu mai avea ce face.
    decât să urmeze indicațiile antrenorului și să-și păzească zona.
    n-a mai fost spectaculos, dar și-a făcut treaba ca la carte la munca „de jos”.

    RăspundețiȘtergere
  3. băăăăăi, da' nu pot să cred: până am scris mesajul precedent, Mediașul a marcat de două ori în poarta Stelei!!!
    Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuud!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [×2]

    RăspundețiȘtergere
  4. Hai, lex, mai scrie!!!
    Nooo, pana am scris comentariul asta s-o terminat meciul... 3-0. Clar, Steaua e mai slaba decat CFR, care a luat numai doua boabe de la Gaz Metan.

    RăspundețiȘtergere