Pagini

luni, 7 martie 2011

Profeţia lui Adam al nostru [Gruia 2025]



6 comentarii:

  1. O parere din RM :

    Comunitatea din Rosia Montana nu este ascultata in privinta deciziilor care sunt luate in legatura cu localitatea unde locuiesc. Deciziile pe ei ii afecteaza nu pe ong-uri sau politicieni. Oamenii vor sa munceasca nu sa fie zona UNESCO si poate sa ajunga o zona turistica,daca o sa investeasca cineva. Cetatenii nu mai conteaza?

    Comunitatea din Rosia Montana s-a saturat sa taca! Pe noi nimeni nu ne intreaba ce vrem cu adevarat! Minerit, turism, UNESCO, industrie, emigrare sau saracie? Ce vrea comunitatea din Rosia Montana?

    Noi, localnicii din Rosia Montana vrem minerit! Vrem sa muncim, sa ne fie respectata meseria, sa fim lasati in pace. Nu ne dorim ca localitatea noastra sa intre in patrimoniul UNESCO! Nu dorim ca localitatea sa moara cu o alta promisiune desarta.

    Nu mai vrem ca altii sa decida in locul nostru! Ne-am saturat sa acceptam decizii venite din Bucuresti, decizii care ne afecteaza pe noi si nu pe dumnealor. Inainte de a lua orice decizie trebuie sa veniti sa ne consultati, sa veniti sa vedeti cum arata zona si mai apoi sa luati o decizie.

    Nu puteti confisca o zona doar pentru ca anumite ONGuri au un interes din transformarea ei intr-o localitate din patrimoniul UNESCO. In ce vreti sa transformati Rosia Montana? In Sinaia, Monte Carlo sau Las Vegas? Rosia Montana nu a fost si nu va fi niciodata o zona turistica fara investitii substantiale! UNESCO nu garanteaza aceste investitii. Uitati-va ce se intampla in tara noastra cu Delta Dunarii, Vama Veche, Sighisoara si alte localitati "salvate".

    Rosia Montana este intr-adevar o localitate cu traditie. O localitate cu traditie milenara in minerit. Nu schimbati acest lucru! Nu impuneti decizii pe care noi nu le dorim. Inainte de a lua orice decizie veniti sa ne cereti parerea, veniti sa vedeti adevarata Rosie Montana.

    Comunitatea din Rosia Montana a decis ca a tacut destul! Vrem sa ne facem auzita parerea! Preluati acest mesaj si transmiteti-l pe cat mai multe canale! Sa auda toata lumea parerea Rosienilor!

    http://rosiamontananuvreaunesco.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. Ciudat blog. Prea secretos (autorul/autorii) pentru cineva care militeaza pentru o cauza nobila. Pare mai degraba o singura persoana, care-si trimite si comentarii laudative. Ma rog, anti-UNESCO e de fapt pro-RoMoGoCo.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dantesc, inteleg ca le iei apararea la amaratii aia, dar am si eu cat de cat habar despre ce inseamna minerii. M-am nascut si am crescut intr-o localitate miniera si chiar daca nu am "lucrat" 6 luni in mina ca altii, cunosc foarte bine specia asta. Pe scurt, minerii low-level stiu doua lucruri: pe unde intra bautura si pe unde iese.
    Treaba cu Rosia Montana de care le pasa brusc la multi este cusuta cu ata alba. Interesele depasesc cu mult nivelul unor locuri de munca pentru niste amarati. Am mai scris-o si cu alta ocazie: Gold Corporation a dat spaga grea (de ordinul a zeci si sute de milioane de euro) pentru a pune mana pe rezervele de acolo. Rezerve care nu se reduc la aur si argint, ci la raritati precum wolframul fara de care industria militara americana e la pamat si care valoreaza mai mult decat datoria externa a Romaniei.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Flacara Visinie
    Asa o fi nu te contrazic,interesul e probabil imens dar exista pareri pro si pareri contra asta am vrut sa evidentiez.Iar in cazul asta adevarul e ,nu-i asa? Undeva la mijloc.
    Sunt,da resursele noastre pe care daca am fi suficient de destepti le-am folosi in interes propriu dar acum uite cand pretul barilului explodeaza s-au trezit si guvernantii nostrii in speta d-nul Boc sa regrete privatizarea Petromului si e o vorba "da-i romanului mintea din urma" Asa se intampla si la Rosia Montana probabil sau mai mult ca sigur dar noi nu vedem padurea din cauza copacilor si incercam si ne rahatzim pe noi sa aruncam in fata asa zisele argumente ecologice

    RăspundețiȘtergere
  5. Da' Adam de-a cui e? Ca nu il cunosc.

    RăspundețiȘtergere
  6. ah, foxy, foxy! NostruAdamus... :)

    RăspundețiȘtergere