Pagini

joi, 24 martie 2011

Primul portughez pensionat de la Căile Ferate Române

Foamea de trofee a făcut ca CFR-ul lui Paszkany să nu scoată la pensie jucători reprezentativi, dar consideraţi depăşiţi de evenimente şi pretenţii, preferând să-i ejecteze prin judeţe vecine sau ţări îndepărtate şi să aducă în locul lor "prospături", de prea multe ori moarte. Anca, Coroian, Tony...
Doar Minteuan şi-a încuiat ghetele în deal, forţat şi înainte de vreme, fără onorurile vreunui meci de retragere. Ar mai avea şanse Cristi Panin (deşi eu nu-i dau prea multe; mai poate juca ani buni la UTA, dacă nu mai ţine pasul la CFR) şi, dacă semnează prelungirea contractului, căpitanul navei portugheze care a descoperit acum 5 ani Clujul, Ricardo Cadu. Indiferent câte autogoluri şi schimbări de antrenori i se pun în cârcă, cred că fundaşul portughez merită să intre în istoria clubului, în acel Hall of Fame feroviar întrerupt de ceva vreme. Nu de alta, dar ce vor zice copiii copiilor noştri când vor vedea lângă vitrina cu multitudinea de trofee numai bustul generos al lui Iuliu Mureşan?

2 comentarii:

  1. N-ai mentionat,nici din poza nu se vede,dar banuiesc ca sub aripa sau mustata ocrotitoare a lui Cadu sta ascuns titularul postului de portar pentru restul de 72 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  2. e bestială asta!
    și comentariul lui Caneto, de altfel.

    RăspundețiȘtergere