Pagini

luni, 21 februarie 2011

Emisiunea zilei [Ora de sport - NCN]


Dan Olteanu, un gazetar şi realizator TV care-şi respectă locul de pe Pământ unde inspiră-expiră, care se încăpăţânează să creadă că există suficient spaţiu şi timp pentru mai mult de o echipă de fotbal în municipiul Cluj-Napoca, merită - cel puţin din partea mea (deşi mă tentează să folosesc pluralul) - aplauze!
Aseară a fost din nou rândul ceferiştilor să onoreze invitaţia acestuia la "Ora de sport" de pe NCN. Iuliu Mureşan, Alin Minteuan, Ionuţ Rada şi Vasile Maftei, plus o mână de suporteri frânari, au fost "ecranizaţi" într-o emisiune liniştită, normală, fără nebunia şi pandaliile care strepezesc deseori emisiunile similare, de pe posturi TV ce se varsă în Dâmboviţa.
N-am aflat lucruri senzationale, nu s-au consumat nervi în loc de floricele, n-au intrat pe "fir" - întâmplător, trezite din somn - personaje care-şi pe încep spiciul cu bre!, bă!, mă!... A fost o emisiune domoală, ardelenească, cu frâna de mână trasă pe jumătate, care i-a molipsit până şi pe cei patru fundaşi neardeleni, care erau trei: Rada şi Maftei.
Pe scurt, ce mi-a mai atins urechea, într-o ordine dezordonată:
Rada e copil cuminte, se antrenează serios şi vrea să uite perioada petrecută prin tribune, prea aproape de preşedintele CFR, care nu prea mai ştia ce îmbărbătări să-i mai spună. Ionuţ n-a uitat să-i mulţumească lui Cârţu pentru titularizare, care sănătate i-o doresc şi eu, bine c-a plecat! Rada nu ne-a destăinuit dacă mai cochetează cu postul de fundaş stânga, dar nici nu l-a întrebat nimeni. Sper că răspunsul său ar fi fost "nu".
Maftei e încântat de ce a găsit la CFR, club pe care l-a apreciat întotdeauna. Si eu aş fi încântat să ştiu că n-am rival pe post la o echipă de calibru. Mi-a plăcut prudenţa cu care abordează fostul rapidist meciurile cu echipe relativ uşoare, gen Brăneşti. Sunt de acord că terenurile pe care se va juca pot să fie mai greu de bătut decât adversarul.
Alin Minteuan e mulţumit de lotul pe care-l are la dispoziţie. Nu-şi atacă nici măcar portarii. Pentru el, atât Edi cât şi Nuno ne-au adus trofee. Chiar dacă primeşte Nuno Claro gol de la mijlocul mijlocului terenului advers, "câştigăm în 11, pierdem în 11". Diplomat. Noi nu suntem obligaţi să fim. Pentru orice eventualitate, să sperăm că ceilalţi 10 de pe teren vor "câştiga în 11".
Iuliu Mureşan a fost calm şi coerent, deşi un pic cam plictisit. Ne-a declarat clar că nu râvneşte la Cluj Arena, decât în situaţii "fortuite". Adică nu prea e cazul, că în Gruia e suficient de bine. Corect! A mai zis ceva de Barcelona şi de tinerii care vin din urmă... nimic nou. A scos şi o perluţă, n-a avut material de o perlă întreagă. Cică avantajul lui Minteuan e că a fost fotbalist, pe când Mourinho n-a fost! Se şi vede asta în lipsa de performanţe a echipelor lui Jose, nu-i aşa, domnule preşedinte?... La rubrica "dorinţe", Iuliu Mureşan a făcut linia de clasament a ultimelor etape rămase de disputat: 16 meciuri, 14 victorii, 2 egaluri, 0 înfrângeri. Puneţi voi golaverajul. Din păcate, niciuna dintre camerele de filmat nu era pe faţa antrenorului principal al CFR-ului, pentru a-i surprinde reacţia. Nu-i nimic. Începe campionatul şi o să i-o vedem pe teren, fie el cu iarbă, bălţi, noroi, brichete sau zăpadă...
Hai CFR!
Mulţumim, domnule Olteanu, pentru invitaţie şi emisiune!
PS - Mai multe detalii despre emisiune pe Pagina de sport:
http://www.paginadesport.info/2011/02/22/%e2%80%9dora-de-sport%e2%80%9d-cfr-cluj-pregatita-de-lupta/

4 comentarii:

  1. Mie imi placea cum juca CFR-ul pe vremea lui Cartu, in unele momente. A reusit sa desteleneasca acel catenaccio al lui Mandorlini altoit pe o echipa cu traditii ofensive. Nu ca nu a fost bun modul defensiv, dar pana la urma te saturi de el.

    Dar meciul cu Bihorul a aratat o fata a CFR-ului nemaivazuta de mult si daca ramane asa si in retur, adversarii vor avea frisoane mai mari (si mai mult plumb in ghete) decat la acel 2-3 cu Craiova. Minteaun are sanse sa devina The Special MinteOne.

    RăspundețiȘtergere
  2. e cazul s-o mai batem și pe FC Timișoara.

    RăspundețiȘtergere
  3. Se pare ca au castigat palmaresul, denumirea si culorile. Asadar, cred ca trebuie sa batem Poli Timisoara! Numai sa fie mai atent Cadu in poarta in minutul 98...

    RăspundețiȘtergere
  4. Iuliu Muresan cu cine tine?La rubrica "dorinte" nu era normal sa-si doreasca o linie de clasament 15-0-0?

    RăspundețiȘtergere