Pagini

duminică, 2 octombrie 2011

Noi, confundaţi cu Mobitelco. Ei, de ce nu cu Asesoft? [CFR-Petrolul 1-1]

Apus romantic de soare în Gruia. Meciul stă să înceapă.
La orizont se văd trei puncte, unul mai frumos decât altul...
(cum adică voi vedeţi numai unul?!?...)

Petrolul calcă cu pas muncitoresc pe terenul din Gruia. Ultima dată când a făcut-o, unii dintre cei de faţă nu aveau încă certificat de naştere. Ploieştenii nu fac parte din categoria rivalilor mai vechi sau mai noi ai CFR-ului, nici a contracandidaţilor la titlu. În pofida istoriei impresionante, Petrolul de astăzi e doar o nou-promovată, venită la Cluj să ţină de un punct sau să încaseze cât mai puţine boabe. Spre cinstea lor, vin însoţiţi de o galerie frumoasă, chiar după un 1-5 acasă. Oaspeţii rămân modeşti, în ciuda CV-urilor cu multe meciuri de campionat în tricoul stelist la activ. Pe bancă: Răchită (104 meciuri pentru Steaua). În teren: Pompiliu Stoica (108), Florentin Dumitru (138) şi Daniel Opriţa (107). Foştii stelişti, victime uşoare ale lui Dinamo în etapa trecută, par, văzuţi de sus, la fel de inofensivi şi astăzi. Dar, mai ţineţi minte? La fel a fost şi cu Gazul! Ce pare o joacă de copii pentru Dinamo, arată a luptă pe viaţă şi pe moarte pentru CFR.
Costa a făcut o echipă. Fără majuscule, deocamdată. Portughezul crede în  ea. Echipa din meciul contra Rapidului parcă a fost teleportată direct din Giuleşti în Gruia. Neschimbată fizic, doar la faţă. Alţii au jucat bine astăzi, alţii au dezamăgit.
Aceiaşi jucători cu contracte mari pe banca de rezerve şi... pe cale de dispariţie. Primul ca şi plecat e Felice Piccolo. In centrul apărării se va vorbi portugheza. Capisci? Al doilea, pare să fie Gabi Mureşan. Prea se încearcă o formulă prin care să-l uite lumea, inclusiv suporterii. Văd un Gabi Mureşan care intră plin de frustrare pe teren, undeva prin repriza a doua, cu o sabie mare deasupra capului. A mai venit şi Celestino... Mi-aduc aminte că, la vremea lor, atât Piccolo, cât şi Mureşan, au deranjat. Au încasat bani şi au deranjat. Si încă mai încasează bani. Asta chiar deranjează! Al treilea e De Zerbi. Nu vă amăgiţi cu salvarea de către italian a unui punct astăzi! Roberto e un copil scump, dar prea scump! Alţii sunt copiii de suflet la modă. Ei intră din prima, Roberto în a doua. Ar mai fi Kapetanos, dar el chiar nu înseamnă nimic pentru CFR. Nici nu ştiu de ce l-am mai amintit. DVD-Playerul duduie. Alţii la rând. Facem pariu?
A, meciul. Uitasem de el...
Să încep cu concluzia. Putem să ne plângem de arbitraj până la Viena şi retur, tot degeaba! Fără sens. Fără rost. Fără efect. De la comentatorul TV plin de ironii tâmpe la adresa CFR-ului, trecând prin studiourile TV pline de specialişti mieros-anti-CFR şi până la restul lumii a treia fotbalistice de pe la noi, când CFR-ul este defavorizat sau când o dă în bară, este o mare sărbătoare. Muri, Muri! Iuliu, Iuliu! Tot n-ai învăţat că revărsările tale de nervi pe "post" sunt însoţite de clinchet de pahare dincolo de "sticlă"? N-auzi cum curge şampania? 50 dolari fiola.
Peralta a greşit. Apoi oaspeţii au greşit, dar nu s-a văzut, pentru că şi arbitrul a greşit. Dar arbitrul nu ne-a oprit la infinit să egalăm. Nu ne-a oprit odios nici să câştigăm. Noi suntem cei care ne-am poticnit. Noi n-am fost destul de buni. Noi ne-am bătut joc de zeci de faze fixe. Noi am fost prea nervoşşi revoltaţi. Noi suntem cei care n-am ţinut toate punctele acasă.

Nu trece bine un sfert de oră şi ne dăm singuri lovituri.
De pedeapsă.
Sixto, încă cu mâinile ridicate. Prea ridicate. Inutil de ridicate...

O reacţie corectă: Cadu pare să încerce să-şi calmeze coechipierii!
E rolul unui căpitan. El ştie că arbitrii nu dau înapoi, că mingea încă n-a intrat în poartă, că în poartă e Beto şi că seara e încă foarte tânără...

O fotografie pentru Jorge Costa!
Bun. Ai un Beto în poartă. Magnific! Dar ce roluri de serviciu au ceilalţi ceferişti?!
In afara lui Camora, care încearcă disperat să ajungă primul la mingea respinsă, am surprins 4 feroviari care-i făceau marcaj lui Haţegan (încă mai negociau?) şi alţi doi, imobili (îl aplaudau pe Beto?)

0-1, Mister!
Déjà vuDéjà fucking vu!

Din faţă se numeşte henţ...
...din profil, în careu!
De ce arbitrul e prea "departe" de fază?
De ce nu este lăsat Cadu să execute?
(Continuarea, fără răspuns, în episoadele următoare?)

Chiar înainte să fie schimbat cu De Zerbi,
Bastos egalează pentru câteva secunde.
Păcat că Haţegan a văzut (şi indicat clar) un henţ la Ronny,
deşîn studioul TV se discuta dacă a fost sau nu fault în atac...

A intrat mult mai bine în joc decâîn Giuleşti!
Aflat la capătul singurei faze în care Weldon a arătat că trăieşte,
De Zerbi n-a iertat şi a şters cu măiestrie efectele erorii ştersului Peralta.
Timp rămas pentru golul victoriei? Suficient! Suficient. Suficient?...

Nu! Nu! Nu! Te rog, să nu fie ofsaid! Nu ofsaid!
Reluarea e cea care m-a făcut să mă relaxez. Gol perfect valabil. Ufff...

Alo, marketingul?
Voi alegeţi reclamele în funcţie de joc sau CFR-ul joacă în funcţie de reclame?
Vai de inima noastră!...

Capitol de nota 4 pentru CFR: fazele fixe irosite exasperant.
Aici nu mai e vina arbitrului, Mister!
Să nu uităm cât de aproape a fost Petrolul de un alt gol,
în urma unei lovituri libere!
Ei de ce pot, că doar nu vor să câştige campionatul, ca noi?

O ultima şansă ratată de Peralta de a ieşi dintr-un vis urât.
Poate cel mai urât din cariera lui de ceferist.

Din imagini lipsesc alţi câţiva jucători de la care aşteptam să spulbere clar Petrolul: Weldon, pierdut aproape total între ploieşteni; Sougou, rătăcit total în rolul de rătăcit al lui Hora; Ronny, rătăcit pe toate părţile şi, în plus, pierdut în faulturi inutile şi simulări penibile; Panin, nerătăcit un meci întreg pe postul lui Sougou/Semedo (alternând bune şi rele) şi alţii. Dar, chiar dacă Beto a respins o minge trimisă de la 11 metri şi a blocat tot, chiar dacă pe stânga Camora a jucat aproape perfect, pierdem şi câştigăîmpreună, nu? Ba şi egal facem, tot împreună, ca o echipă. Echipa lui Jorge Costa, de care vom mai auzi, cu siguranţă...

2 comentarii:

  1. trebuia început cu Mureșan în locul lui Peralta, el sigur nu făcea henț în careu.
    ci fault.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici vorba!
    Muresan primea si cartonas rosu, iar apoi jucam in 10 contra 12.

    RăspundețiȘtergere