Pagini

vineri, 19 august 2011

Oare ce zic "canadienii" de coeficientul de ţară?

Cunosc vreo 2 ceferişti "canadieni". De fapt, nu-i cunosc personal, am doar cunoştinţă de faptul că ei există. Bogaţii de ei au poate mult mai multe chestii-trestii decât aveau în ţară, dar, sărmanii de ei n-au şi Gruie în Canada.
Pentru unul dintre ei, Gruia e un erzaţ pe patru roţi, plus una de rezervă, şi se... înmatriculează CFR 1907 [Deh! "Număr de masină" şi el, ca şi mine, cum ne-ar zice superman1]. Îşi goneşte Gruia prin oraşul său cel nou din Ontario şi ascultă imnul CFR-ului urlând din boxe. Ca să-i mai treacă dorul de fotbal, se duce la meciurile de canadian football  - sau cum s-o fi numind fotbalul acolo - numai ca să-şi poată etala tricoul cu Dubarbier. Nu scrie el prea corect gramatical - şi-o tot ia de la săliceanu pe felia asta, dar n-are pretenţia să primească vreun Pulitzer (născut Politzer Jozsef, de fapt!) pentru comentarii - dar e clar că e nebun după CFR! Băiatul e cu capul...
Celălalt, deşi pare mai copt la vârstă, nu pare însă mai puţin nebun decât primul! Doar un zălud zănatec zboară de lângă Alaska spre Ieuropa, ca să vadă un meci la Cluj şi unul la Munchen, fără să se întrebe într-una cât e halatul [Nota traducătorului: halatul = biletele de avion, biletele la meciuri şi alte-multe cheltuieli]! La vârsta lui (trecut de 20, sub 100), ar putea să stea la căldură, lângă familie şi înconjurat de pet-uri, nu să îmbrace cămaşa vişinie şi să bântuie pe continente străine, cu steagul canadian declarând dragoste CFR-ului.
Dacă primul e ceferist la max, al doilea iubeşte CFR-ul mai presus de orice. Über alles, cum ar zice neamţul...


%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

Ieri, o echipă din România, aflată în interes de transhumanţă pe verdele din Gruia, a adus puncte importante, cruciale chiar!, la coeficientul României. Trei. După abundenţa de articole elogioase din presa centrală, cele trei puncte par mai grase decât cele aduse de Rapid sau Vaslui luate la un loc, ceea ce nu mai miră pe nimeni. Doar una este echipa de club Naţională a României, nu?
N-ar fi bai. Cinste lor! Dar... se aude prin piaţa volantă că unii suporteri cu fularul ceferist agăţat de gât ar fi fost luaţi de curent şi purtaţi pe valurile roş-albastre, cântând şi scandând "Steaua Bucureşti! Steaua Bucureşti!", de parcă "România! România!" nu era de ajuns.
O să mă întrebaţi ce legătură este între ăia doi nebuni fugiţi din ţară şi ceferiştii ăştia care au rămas să... susţină Steaua. Răspunsul e simplu, nu trebuie căutat în stele: NICIUNA!

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

Am să închei cu o interpretare vizuală - în stilul şi din pistilul propriu - ce va părea unora exagerată. Ieri, din păcate, victoria din Gruia nu mi-a lăsat un gust prea grozav. Poate am mâncat şi ceva stricat înainte-în timpul-după, că la un moment dat parcă-mi urca ceva din stomac, să iasă la o gură de aer.

3 comentarii:

  1. Multa sanatate si lui max,si lui cfr uber alles.Era mai bine sa fie atati de multi ca ei,incat sa nu-i poti remarca.
    N-am fost la meci,nu l-am vazut nici la televizor,n-am urmarit nici propaganda de d-inaintea meciului,nici ala de dupa,totusi mi-e foarte greu sa cred ca ar putea fi adevarata povestea povestita de povestitorii din piata volanta.
    Daca Doamne feri(laci,tibi,jozsi) s-a intamplat asa cum dai de inteles,sunt sigur ca cei in cauza,la urmatorul meci de-al nostru din Gruia cu Sportul,vor urla:CFR Cluj sa ne ierti/ca cu steaua am fost beti.
    Nu exista scuze pentru asa ceva,dar explicatii se pot gasi.
    Gandeste-te,are omu’ acasa nevasta tanara,mandra,frumoasa,iubitoare care-si invita o prietena,pe Pamela Anderson,sa doarma o noapte la ei ,iar nevasta isi lasa omul cu oaspetele singur acasa.Pai ce sa zica omu’,tulai Doamne,io cu Pamela,yeah,yeah,yeah,pana-si da seama ca-i doar o umflatura de presa,tinuta laolalta de grund si vopsea,ca nu difera prea mult de baba din vecini,ca nu-i ce-o visat el la pubertate,o si cazut omu’ in pacat.
    Iar Pamela daca a luat-o pe calea asta cu cersitu’ in stanga si dreapta,poate fi National Arena orisicum,la ce fire are impresaru’(patronu’) ei,nu m-as mira sa-si dispute la un moment dat meciurile de acasa,taman in Canada.

    RăspundețiȘtergere
  2. he he he ! De-ar fi si cfr asa de iubita n-ai mai simti nevoia de aer :)

    RăspundețiȘtergere