Pagini

vineri, 12 august 2011

O nouă intoxicaţie cu Nunoxid de Clarbon [CFR - Gaz Metan 0-2]

La 0-2, bannerele au început să se potrivească de minune
cu situația CFR-ului. Dacă la ei n-au jucat Eric și Pârvulescu,
la noi n-a jucat aproape nimeni...

Fraților, m-a surprins prin surprindere atât de tare modul cum s-a desfășurat jocul, neputința noastră și felul cum ne-au bătut cu scorul de două lovituri libere executate la punct fix contra una bară, încât nici nu știu cum ar trebui să sune la vedere cronica acestui meci. Așa că mai bine-l las pe albusibiu să-și strice ochii la noapte și să vă povestească/explice/interpreteze coșmarul. Sincer, eu mă așteptam la un festival ceferist, prestat de un mecanism alcătuit din jucători odihniți și încrezători în forțele lor, care să treacă precum acceleratul peste halta șubredă a lui Pustai. Nici un moment nu m-am așteptat să se umple Gruia de mercaptan în locul aburului de locomotivă.

Că "avem" portar, se știe peste tot în lume, mai puțin la oficială. O știu cel mai bine adversarii, care insistă ca mingi imposibile să devină posibile, iar execuții imposibile să devină de generic.

Cum sărăcie să primești gol de acolo?!?
Distanța e atât de mare încât Nuno Claro nici nu intră în cadru.
Chiar mă întreb dacă Ciprian Petre mai avea tupeul și nesimțirea
să trimită mingea spre poartă dacă în locul lui Nuno era Pleșca!

Să fim însă corecți, să nu-i dăm anti-Cezarului ce aparține și altora! Nuno ne-a mâncat numai un punct. Două puncte s-au dus pe impotența jucătorilor de câmp, incapabili de a baga mingea în poartă. Cu aceștia încă mai are mult de lucrat Jorge Costa, antrenorul care a gustat neplăcut de devreme din specificul căcărezicios al campionatului României. Dacă n-ar fi urmărit meciul mai mult stând în picioare, aș fi zis că Jorge Costa a luat loc azi pe banca "Andrea Mandorlini".
Trecând peste inexplicabila formă proastă a jucătorilor - care zburdau cu nonșalanță în urmă cu 2-3 săptămâni, iar azi se dădeau mereu cu capul de peretele medieșenilor - nu pot să nu remarc cât de firav este mecanismul nostru. Scoți un singur jucător cu greutate (Peralta), bagi o fosilă (Kaputtanos) și parcă tot farmecul jocului se risipește, iar mecanismul se gripează. Să nu mai vorbim de vremurile grele - criza de timp, precipitarea - din repriza a doua, când "speranțele" Nicoară și Hora au intrat pe teren cu o crispare similară cu cea indusă de tetanos!
Și așa, dezarmant de simplu, s-a dus primul obiectiv (34 din 34). Suporterii CFR au deocamdată reacții negative destul de calme, atenuate mai ales de declarațiile INCREDIBILE (+++) ale lui Iuliu Mureșan de după meci. O înfrângere în fața unei echipe ardelene nu e chiar așa de dureroasă, mai ales că vine la început de campionat, cu aproape 3 săptămâni înainte de încheierea perioadei de transferări, când încă se mai pot face cârpeli. Însă relaxarea nu-și are locul printre feroviari. În aceste zile se "joacă" în Gruia dacă nu soarta întregului sezon, cel puțin cea a turului. Misiune grea pentru conducere și antrenori, chemați să gestioneze cât mai bine momentul. Se vor lua hotărâri importante și, sper, inspirate. Noi, cei care doar privim de pe margine, trebuie doar să ținem aproape de echipă. Încă n-a venit nici măcar sfârșitul lumii, d'apoi cel al campionatului! Mai avem timp. Chiar dacă ceferiștii tocmai ne-au demonstrat că nu sunt invincibili, nu sunt imortali, tot ai noștri, muritorii de rând, rămân.

Unii consideră primul gol "imparabil".
Poate, raportat la nivelul lui Nuno Claro, chiar este!
Dar, pentru că un portar care să scoată astfel de mingi e cotat
la vreo 1,5-2 milioane euro (scump!, dom'le, scump!),
m-am gândit la o soluție mai accesibilă, operația prin
metoda Procust fiind considerabil mai ieftină.
Din păcate, cel puțin deocamdată, mintea mea bolnavă
n-a găsit soluții și pentru Pantelis.
Cu grecul ce ne facem?...

*** Nu m-am înșelat. albusibiu s-a autodepășit cu un comentariu excelent, pe care-l recomand cu căldură: Inteligenta este... sexy  ***

7 comentarii:

  1. bine, măcar, c-am scăpat fără vreun roșu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca nu luam alea doua goluri si marcam de trei ori,puteam castiga lejer cu 3-0.
    @deaduralex-poate era mai bine daca primea Nuno un cartonas rosu in min.2,iar Minca unul in min.10.

    RăspundețiȘtergere
  3. @lex - Chiar ma bucur ca n-ai primit rosu! Sunt sigur ca ai fi avut intrari criminale daca te folosea Jorge Costa.
    @caneto - Nu e bine daca ramaneam fara portari inca din minutul 10. Cred ca reuseau pana la urma sa ne dea 2 goluri.

    RăspundețiȘtergere
  4. @07-fii sigur,Ciprian Petre nu avea tupeul sa trimita mingea spre poarta daca in locul lui Nuno era oricine altcineva sau daca era goala.
    Acuma pe bune,ce s-a putut intampla cu I.Muresan de a aparut schimbarea asta fenomenala(inspre bine) in tonul si continutul declaratiilor ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Huuu,am intrat rapid,panicat ca ti-o furat poza cu Nuno astia de la prosport.M-am linistit,ii aici,inseamna c-au pus doar o copie.

    RăspundețiȘtergere
  6. @caneto - Hmmm! Acum am vazut si eu fotografia. Ca a preluat-o Pro Sportul nu-i mare crima, dar nu-mi place ca au legat-o de o petitie on-line care mi se pare infantila si pe care am ignorat-o.

    RăspundețiȘtergere
  7. chestia e ca nu gasesc nicio petitie.Nu exista.

    RăspundețiȘtergere