Pagini

vineri, 5 august 2011

Steaua-ŢSKA Sofia, în Gruia

Motto (preluat fără acordul autorului, de-a dura lex!):
<<Baiul nu-i c-a fost atunci [în tinereţe] cioban, ci că este acum „cioban”!>>

Gigi Becali a uitat unde și cât a scuipat şi a cerut-obţinut acordul ungurului ca Steaua-fără-de-casă să efectueze în Gruia bulgăreala cu ŢSKA Sofia. Prevăzător ca nu cumva Arpad Paszkany să se răzgândească din punct de vedere, europarlamentarul şi-a transhumat deja maşina personală de tuns iarba şi a început să pregătească gazonul din Cluj à la Ghencea.
La ora la care vă scriu, gazonul e bine, sănătos, care sănătate v-o doresc şi vouă, mai puţin căpuşele [Quiz: Unde au fost inventate căpuşele? La Căpuşul Mare sau la Căpuşul Mic?]. Au existat doar câteva momente de panică şi derutăţinute sub control, când o gură ieftină de lucru a biocositoarei a cedat chiar în dreptul băncii tehnice de muls a stânei gazdelor. Oricum, până şi pricepuţii îngrijitori clujeni ai gazonului s-au mirat nespus de randamentul UVM-urilor [UVM = unitate vită mare] la hectarul pătrat, exclamând admirativ din cap: "oioioi!". Operaţiunea, coordonată magistral da capo ovine de baciul MM Stoica, a fost de un real madrid succes şi o lecţie dată provincialilor de la oraş, care n-au avut niciodată caş la gură.


Din campania "Nici Pepsi nu-i Coca-Cola, nici Țurcana nu-i Merinos!
Folosiţi numai piese de schimb originale!"

ULTIMA ORĂ! ANUNŢ IMPORTANT! Clubul Steaua face apel la oricine deţine în proprietate un aspirator de căcăreze de mare capacitate să se prezinte de urgenţă cu el la stadionul din Gruia! Recompensă consistentă în miei! Mulţumim!

6 comentarii:

  1. 1.ref. quiz-greu de raspuns,am inteles ca Capusul Mare ii mai mic ca si Capusul Mic.Pardon,Capusul Mic ii mai mare ca si Capusul Mare.
    2.Multe cacareze o mancat E.Dica ca(reze) a plecat din Gruia la timpul potrivit,ti-l ciuguleau biocositoarele de ramanea.
    3.Ma indoiesc ca biocositoarele au fost coordonate de un papagal(memestoica),zburatoarea zicea acu’ un an ca nu exista decat o echipa in Cluj,si nu vorbea de CFR.Cum dracu’ o putut indruma bioutilajele pe tarlaua unei echipe inexistente?
    4.Pana la meci,Domnul Gigi Becali trebuie sa ia parte la un program de dezintoxicare in spart seminte de bostan ori floarea soarelui.In Gruia nu se permite asa ceva,sper ca-i stipulat in contractul de inchiriere a stadionului.Exceptie,daca semintele nu sunt sparte cu dintii,ci desfacute manual de catre Mache si livrate bucata cu bucata spre consum Domnului Gigi Becali.
    5.Ca se simta acasa in loja din Gruia,Domnul Gigi Becali trebuie sa ia cursuri intensive de limbi straine,sa-si poata sustine echipa:Hajra Csillag!
    6.Aspirator de cacareze n-am,dar pot ajuta cu un batator de covoare,nu doresc recompensa,mi-e frica ca(reze) ma aleg nu cu miei,ci cu cacareze.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca aduc bulgarii o valiza cu castraveti strigam mai cu drag Hajra ŢSKA!
    Oare face Jiji cu nervii daca ceferistii vor scanda cam asa?... Tribuna I: - STEAUA! / Tribuna II: - VICTORIE! / Tribuna I: - ŢSKA! / Tribuna II: - CALIFICARE!

    RăspundețiȘtergere
  3. @ caneto
    deși era clar din context, m-am uitat în dicționar ce înseamnă csillag: stea(ua).
    are vreo legătură cu numele Csilla?
    adică Csilla este echivalentul lui Steluța?

    RăspundețiȘtergere
  4. @deaduralex-da,Csilla vine de la csillag,a fost creat de un scriitor in 1788,dar nu-i diminutivul stelei,csilla se spune in unele regiuni la vlastar tanar de trestie sau rogoz.
    Exista si prenumele Csillag,tot feminin.
    Steluta s-ar traduce csillagocska(se pronunta cillagocica).
    Pana prin 1970,in presa romana de limba maghiara asa era trecuta Steaua in clasament:Bukaresti Csillag :)

    RăspundețiȘtergere
  5. köszönöm szépen!

    nu știu de ce, aveam impresia că în română numele e cel diminutivat, Steluța.
    abia acum mi-a picat fisa că e Stela, de fapt :)

    mi se pare normal ca în presa maghiară să fie tradus numele.
    doar și noi scriem și spunem Steaua Roșie Belgrad, nu denumirea în sârbă.

    RăspundețiȘtergere
  6. imi place ca pe blogurile lor , ceferistii tot despre Steaua vorbesc :)

    RăspundețiȘtergere