Pagini

vineri, 13 mai 2011

Steaua pierde la Mediaş [Gaz Metan - CFR Cluj 3-2]

Un ceferist suferă în exces la finalul meciului.
Habar n-am cine e, dar dacă e sincer, îl vrei la Steaua?

Derby-ul antistelist al Ardealului [chiar acceptând, prin absurd, că Bragadiru e în Banat, Banatul tot nu e în Ardeal] s-a încheiat cu victoria previzibilă a celor mai buni. Nu s-au câștigat bani serioși la pariuri pe acest meci, iar câțiva disperați naivi și-au pierdut locurile de veci din Cordoș mizând pe victoria umbrei campioanei la Mediaș, CFR. Regia spectacolului a fost mai bună decât la meciurile cu Oțelul sau Bistrița, iar scorul de 3-2 sună relativ onest pentru categoria "thriller de dragoste". Între noi fie vorba, jucând pe bune poți lua vreo 5 de la un Gaz Metan cu Eric și Pârvulescu în formă. O victorie a gazdelor ce pare totuși inutilă. Steaua nu e echipa care să nu știe cum să se învârtă prin Liga 1 de un loc de Europa League.
Imediat după meci, Arpad Paszkany părea sincer iritat de interpretarea dată ultimelor partide de către fanii ceferiști: "Sînt dezamăgit de atitudinea lor. Eu nu am făcut un blat în viaţa mea. Chiar credeţi că o echipă care ia 7 trofee [din 8 - nota autorului] într-un timp atît de scurt face blaturi!?" Nuuu! Nu credem nimic. N-am crezut nici povestea cu achizițiile de 8 milioane, nici pe aia cu "Mandorlini rămâne", nici alte povești cu peștișori de aur de rmgc carate care-ți îndeplinesc vreo 3 dorințe sexuale deviate. Oricum, după ultimele meciuri mi-am dat în sfârșit seama de ce a fost preferat un retur cu Minteuan pe bancă! E greu de adus din exterior un  tehnician pe care să-l rogi să antreneze numai din două în două etape și să joace un meci pe teren, unul în culise, iar în sezonul următor să-i ceri să câștige pe bune și foarte bune 3 trofee din 3! Orice urme de dubiu aș mai fi avut, ieșirea de pe teren a lui Gabi Mureșan din minutul 70 m-a convins că vine golul înfrângerii. Și a venit, după numai 5 minute. Muri a ieșit la egal, semn că n-are chef să iasă de pe teren bătut. Gabi Mureșan e cel care spunea recent că echipă joaca prost și pierde. Pe acest om n-ai cum să nu-l respecți! După ce-l obligi meci de meci să joace alături de Emil Dică, să-i facă și acestuia norma și să-i pună pe tavă salariul, nu poți să-i ceri să se și prostitueze.
Cel mai dămăgit din acest spectacol a ieșit azi bietul Mincă. A încasat 3 goluri și a evitat unul singur. Chiar și la un blat, prestația portarului contează. El trebuie să scoată tot ce poate, pentru că - nicio grijă! - vor avea găsi alții soluția să se înscrie exact atâtea goluri de câte este nevoie. Mincă a ieșit însă de fazan, șifonat la primele două goluri. La unele boabe încasate, Nuno Claro ridica din umeri, în timp ce buzele lui Mincă rostesc în direct, la TV: "Ce să-i fac?" Nu-i fă nimic, atunci! De unde nu există plasament, știința anticipării fazei, plonjon suficient de înalt, nici noi n-avem ce să cerem. Rămânem în gestiune și pe suflet cu portari care pot să-ți mănânce la orice oră un meci și totuși așteptam mari și grozave performanțe.
Tot patronul CFR-ului afirma că 6 din cele 8 achiziții planificate sunt rezolvate. Dacă printre ei nu sunt și jucători capabili să țină mingea, să asigure posesia și dominarea de care altădată CFR-ul era atât de mândru, vom avea un viitor sumbru. Vom încerca în continuare să ciupim mingea de la adversar și să o pasăm în spate, stil de joc pentru care Emil Dică este suficient, nu e nevoie și de alții. Hai să terminăm rapid cu meciul de la Mediaș și să așteptăm Steaua în Gruia. Ultima impresie contează, nu?

0-1. La cum trimite mingea exact unde trebuie din lovitura liberă,
locul lui Rada în prima echipă e mai justificat decât al unora dintre atacanți.

1-1. Mincă sare frumos, forfecat și ineficient.
Ghinion că mingea a fost pe poartă...

1-2. Hora recidivează!
A mirosit și Minteuan că fostul bistrițean poate fi soluția din careu.
E timpul să i se spună: "De azi înainte ești atacant!"

2-2. Minge deviată care găsește suficient loc liber sub Mincă.

3-2. Nu mai poți să-i faci nimic, Mincă!
Din păcate, Eric și Pârvulescu joacă la ei...

6 comentarii:

  1. 7 trofee din 7 posibile, nu din 8 :)
    [dacă în 2008-2009 lua campionatul, nu se mai juca supercupa, la fel ca în 2007-2008]

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar de-o fo’ blat,poate fi anulat usor printr-un alt blat cu Steaua.
    Dar eu nu cred ca a fost,ca-i spuneau astia si lui Pustai,era sa-si rupa bietu’ om in timpul meciului,cu mana stanga,doua degete de la mana dreapta,asa de stresat a fost.
    Pe de alta parte,n-ar fi rau sa fi fost blat,ar insemna ca avem o trupa teapana,suntem invicibili pe bune.Mai vin aia 6-8-10 jucatori noi si mai buni,la anu’ defilam in campionat.Sa nu vorbesc de punctele returnate de cei cu care am facut blat in acest campionat.

    Asa ca eu as fi de acord ca in ultima etapa sa dam punctele Stelei,iar la anul,tot in ultima etapa pe Ghencea(sau pe ala nou),ei pe locul 1cu un punct avans fata de noi,urmeaza returnarea blatului,si vom fi din nou campioni:D.

    RăspundețiȘtergere
  3. @deaduralex
    daca luam campionatul si in 'o8-'09,puteam solicita sa se joace supercupa ca in '09-'10,plus retroactiv supercupa pentru sezonul '07-'08,si-atunci aveam 9 din 9.

    RăspundețiȘtergere
  4. ar trebui să cerem o supercupă de rit și mai nou:
    între actuala campioană și cea anterioară.
    eventual încă una, între câștigătoarea cupei și câștigătoarea anterioară.
    sau între echipa de pe ultimul loc și campioana de anul trecut.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pacat ca s-a renuntat la Cupa Intertoto si la Cupa Balcanica (chiar, Gruia e in Balcani sau numai Feleacul?). Faceam o figura frumoasa. In plus, se dubla valoarea lui Emil Dica de la 1000 euro la 1999.

    RăspundețiȘtergere
  6. A avut grija nea Mitica Militzica:
    http://baricada.wordpress.com/2011/05/17/don-corleone-a-k-a-mitica-militica/

    RăspundețiȘtergere