Pagini

sâmbătă, 10 decembrie 2011

Păcat că n-am câștigat și bine că n-am pierdut [Steaua - CFR 1-1]

O idee fixă, bătută bine în cuie și asigurată cu holzșuruburi, te așteaptă la intrarea în spațiul Gruia: avem cel mai grozav lot din România, cu care ar trebui să spulberăm toți adversarii, în pas de defilare. Cine știe? Poate scrie undeva în stele că, din doi în doi ani, nimeni și nimic nu ne poate opri din drumul triumfal spre câștigarea campionatului! Sau poate totuși există cineva care poate sabota - din interior - drumul spre izbândă: netalentatul domn Mister Jorge Costa, pseudoantrenorul care nu-și merită nici măcar porecla de ”Animalul”, ce să mai vorbim de scaunul tehnic al trupei feroviare, tehnicianul de nivelul genunchiului furnicii, veriga slabă (și în plus) din lanțul minunățiilor. Doar el, că lotul e țâță de mâță, nu? Ceasornic...

Dar azi n-am de gând să mă apuc să-l apăr pe Costa. Aproape că nici n-aș fi avut de ce. Cu încă puțin... foarte mult noroc, ținea de un 1-0 și intra în istorie ca primul antrenor din era ”Paszkany” care învinge Steaua la București. N-a fost să fie. Și, după cum a evoluat meciul, era al naibii de greu să fie! Nu, nu Costa e în prim-plan azi. Azi am alte apăsări, alți pitici pe creier. Am făcut o eroare capitală și am citit, înainte să mă apuc de cronică, comentariile de pe CFRMania. Sincer, am rămas interzis și m-am întrebat ce-i stricat în capul meu?! Cum pot eu să văd cu alți ochi sau să percep cu alți neuroni același meci de fotbal pe care l-au văzut și alți ceferiști? Și, dacă tot am percepția alterată, cui folosește lecturarea inepțiilor mele?...
De unde pornește totul? De la evoluția lui Gabi Mureșan, cel luat generos la șuturi în fund și făcut ”măcelar” de suporterii aceleiași echipe! Ei bine, din respect pentru cei care mi-au citit cu răbdare și alte elucubrații până acum, am să-mi spun/scriu părerea. După mine, Gabi Mureșan a făcut un meci excelent! Doar din cauza unei faze din prima repriză, când a fost driblat foarte ușor, într-o zonă centrală, periculoasă, n-am folosit termenul de excepțional. Știu, a fost eliminat. Mă întreb însă dacă există un singur suporter ceferist care nu s-a gândit că mijlocașul nostru nu va termina meciul pe teren. Facem pariu că și Costa și-a dat seama? Eu cred că Jorge Costa a avut de luat o decizie foarte importantă la pauză: renunță sau nu la Mureșan? Și consider că a luat cea mai înțeleaptă hotărâre, lăsându-l în teren. Fără Gabi Mureșan, n-aș crede că CFR scăpa neînvinsă! Mureșan a început cel mai sigur meciul. I-am numărat chiar și 3 respingeri într-un minut. A blocat, a dublat, a apărut și în propriul careu, era acolo unde trebuia, când păream mai fragili. Aveți idee cât teren a avut de acoperit Gabi Mureșan? În repriza a doua, Gabi mi s-a părut și mai util. A avut și un șut de zile mari, respins greu de Tătărușanu, la o fază care se putea încheia cu gol. Mureșan a avut intervenții impecabile, iar faptul că a reușit să-și... amâne eliminarea până spre final ține tot de arta lui. Muri nu avea cum să scape neeliminat! Nu împotriva Stelei! Sincer, mă așteptam să-l însoțească și Cadu. Cadu a rămas. În schimb, s-a dus - total necugetat - Weldon. Dacă Mureșan are o vină, aceasta este: pierderea atacantului brazilian pentru cel puțin două meciuri. Dar vina este indirectă. Weldon nu avea ce căuta acolo.
O să mă întrebați de ce era atât de important Gabi Mureșan, de ce trebuia ținut obligatoriu în teren? Simplu. Pentru că și-a făcut treaba ca în zilele sale foarte bune și era singurul care putea prelua din presiunea la care era supusă apărarea. Și apărarea a fost chinuită rău, pentru că Steaua (în ciuda declarațiilor lui Cadu) a prins - total neașteptat - un al doilea meci foarte bun consecutiv.
În plus, cine l-a făcut pe Gabi Mureșan indispensabil, cu orice risc? Evoluția infernală a colegului de linie, Renan Garcia! Mi-e și jenă să mă gândesc de câtă vreme n-am mai văzut un mijlocaș al CFR-ului jucând atât de catastrofal. Două pase la coechipier și o deposedare. Atât am reușit să văd pozitiv la Renan. În schimb, pase aiurea, mingi pierdute, stângăcii, deposedări ioc... de nedescris! Ar merita să revedeți meciul numai ca să vedeți cât de slab a fost Renan, altfel un om de bază al CFR-ului. Aici zic eu că a fost lipsa de curaj a lui Costa. Renan nu avea ce să mai caute un singur minut pe teren după pauză. El trebuia schimbat cu Celestino. Chiar și Kivuvu era poate mai util. Din păcate, Kivuvu nu era pe lista jucătorilor de rezervă.
Singura surpriză oferită de Costa a fost folosirea lui Bastos în locul lui Ronny, pentru că utilizarea lui Kapetanos în locul lui Weldon era anunțată din timp. Iar cu grecul chiar a dat lovitura, în minutul 15!
Sougou nu prea știe evita ofsaidul, dar știe centra din alergare.
O minge pusă pe fruntea lui Pantelis Kapetanos, 
într-o zonă a careului care i se potrivește grecului ca o mănușă...

... și ”țeapa” luată de CFR înscrie un gol de manual: 0-1!
Pariu reușit al lui Jorge Costa.

Dar CFR n-a avut un meci ușor. Dimpotrivă. Am resimțit și noi din plin tensiunea, în fața televizoarelor. Pe lângă mâna moartă, Renan, am avut parte în prima repriză și de o verigă slabă: Panin. Depășit net de cel puțin trei ori, Cristi a fost salvat doar de dublajul făcut de coechipieri. Nu știu dacă s-a observat și la alte televizoare reacția lui Costa. Pe ecranul meu s-a văzut un Sougou mult mai retras în sprijinul fundașului de pe partea dreaptă. Siguranța apărării în dauna atacului.
Puteam obține mai mult în prima repriză? Nu prea. N-am avut decât o perioadă scurtă de vreo 3 minute, în care am controlat jocul și câteva acțiuni modeste. Poate Peralta putea scoate ceva în plus, dar a dezamăgit tocmai la capitolul la care altădată excela: pasa exactă, inspirată, decisivă.
Dacă era greu de obținut mai mult, e cât se poate de clar că puteam obține mult mai puțin! Pe lângă alte faze periculoase și ratări din poziție convenabilă, steliștii i-au ridicat cota de noroc lui Costa, lovind de trei ori bara. Las specialiștii responsabili cu postul de portar să analizeze dacă putea sau nu interveni Beto la acele șuturi, dacă a fost bine plasat, dacă a avut sau nu reacție...
Bara nr.1 - Prepeliță

Bara nr.2 - Rusescu

Bara nr.3 - iarăși Prepeliță

Să nu ne ascundem după degete: Steaua a fost mai bună. Dar nu întotdeauna ajunge să domini teritorial și să ratezi mai mult, ca să și câștigi un meci. Am mai pățit-o și noi. Speram s-o pățească și ei! Speram să rezistăm cumva toate cele 90 minute, plus prelungirile, și să câștigăm chinuit, nemeritat, meschin, dar să câștigăm! În ciuda dominării categorice și a șuturilor de zile mari prinse de foști componenți ai Universității Craiova. Probabil aici s-a blocat și Costa. N-a făcut schimbări la pauză (ba nici măcar în renumitul minut 60!), de frică să nu rupă ”vraja”, să nu mânie și să alunge norocul.
Chiar dacă în repriza a doua parcă am contat mai mult în joc, am dat impresia că putem pune mai multe probleme, tot Steaua e cea care s-a văzut cu mingea la picior. Am avut și ocazia unei nesperate desprinderi la două goluri, dar parcă ar fi fot prea de tot.
Kapetanos, prea lent și Bastos, prea... invizibil pentru Sougou.
Sougou alege șutul la poartă, dar trimite mingea în brațele lui Tătărușanu.
Singurul moment când ne-a zâmbit foarte atrăgător un 2-0 contra Stelei.

Egalarea nu a surprins, doar a dezamăgit. Sau poate a și speriat. Mai era un sfert de oră de jucat și deja până și acest singur punct părea foarte fragil. Tipic pentru meciurile contra Stelei.
Se reia seria de execuții fantastice reușite de adversarii CFR-ului.
Dacă anul trecut victima se numea Nuno Claro,
iar executanții puteau fi iluștri necunoscuți,
de data asta o încasează Beto, după foarfeca lui Mihai Costea: 1-1.
Îl va imita după 3 minute și Florin Costea, dar fără gol.

Schimbările lui Costa au venit târziu: Weldon în locul lui Kapetanos (logic, să-i prindem pe contraatac) și Ronny în locul lui Bastos (Bastos n-a reușit nimic decisiv, deși nu se poate zice că a fost slab, iar Ronny venea cu plusul de viteză și disponibilitate la efort).
Nu cred că are rost să ne pierdem vremea cu punerea la zid a lui Balaj. Și așa procesul arbitrajului tinde deja să sugrume fotbalul românesc meci după meci. Cele două eliminări din ultimele 5(10) minute n-au mai schimbat scorul final. Noi n-am pierdut în inferioritate numerică, dar nici nu cred că făceam (mai) mare brânză în efectivul complet. Finalul partidei i-a aparținut lui Beto, care a respins atât șuturi pe poartă, cât și pe lângă, pentru orice eventualitate.
Beto știe plonja pe stânga...

... și la fel de bine pe dreapta.
Un portar care-ți apără în așa hal punctulețul și ține Steaua la o distanță rezonabilă
în clasament nu are cum să fie un portar mediocru
și merită să-i rupă suporterii steliști tricoul după meci!

E un punct scos foarte greu, după un meci care se putea încheia cu orice rezultat. Să ne bucurăm de acest punct și să-l prețuim la adevărata lui valoare. Chiar dacă alții au fost mai buni decât noi de data asta, am obținut punctul pe teren, în luptă dură. Îl merităm.
Urmează un meci în care Costa este obligat să găsească soluții la mijloc și să aleagă formula cea mai potrivită în atac. Meciul contra Astrei e chiar mai important decât cel proaspăt încheiat. Dacă împotriva Stelei victoria nu era obligatorie (obligatorie era doar evitarea înfrângerii), la Ploiești trebuie din oficiu vânate toate punctele. Ori acolo am mai capotat-o o dată în acest sezon. Să vedem întâi ce face Dinamo cu Astra. După meciul lor contra Stelei, aproape că putem lua formația dinamovistă drept barometru pentru viitorii noștri adversari.

20 de comentarii:

  1. Am jucat f prost in prima repriza si modest in a doua parte. Sper sa batem la Astra sa pastram contactul cu primul pluton, altfel riscam sa intram in plutonul doi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Meciul de aseara as vrea sa-l uit repede. Foarte multa tensiune, iar cei 47000 de suporteri parca le-au turnat plumb in ghete ceferistilor. Golul nesperat al lui Kapetanos din min 15 parca ne-a mai linistit putin... sau poate prea mult. Ne-a dat sperante desarte, am crezut ca asta este tactica impusa si ca vom mai da o caruta de goluri pe astfel de contraatacuri. Din pacate, cu tot respectul pentru Costa, nu stiu care a fost tactica. Oare el stie? Dominarea clara a Stelei si lipsa noastra de reactie, schimbarile facute prea tarziu si tragerile de timp ca sa pastram avantajul minim mi-au (re)amintit de perioada Mandorlini. Doar ca Andrea era italian si el stia perfect lectia apararii.
    Una peste alta, a fost un meci slab facut de noi, prea slab pentru pretentiile emise anul acesta, dand (din nou) apa la moara contestatarilor nostri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Absolut de acord, toate toamna am spus ca nu-mi place cum joaca Muresan, ca are miscari total stangace, e rigid, iesit din forma, dar aseara, alaturi de Beto, a fost cel mai bun de la noi.
    Nasol de tot ca iar am prins o zi proasta, valoarea jucatorilor nostri e mult superioara celor de la Steaua, trebuia sa invingem lejer.

    RăspundețiȘtergere
  4. @caneto - După meciul Dinamo-Steaua și cel de aseară nu mai sunt sigur de valoarea superioară a jucătorilor noștri față de steliști. Cred că au mai mulți jucători care pot rezolva jocul, nu trebuie să ducă mereu mingea în careu, la atacanți. S-a văzut câte șuturi bune au reușit.
    La noi, în poziții similare, Peralta căuta mereu un om căruia să-i paseze. Apoi, nu se poate să-l lași pe Renan un meci întreg în teren absolut degeaba. Dacă tot e în zi proastă, ori îl scoți, ori îl trimiți la fiecare fază de atac și-l pui să încerce să tragă de 10 ori la poartă într-un meci.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ulise3223 - La Astra e chiar interesant cum va gândi Costa echipa, că are destui suspendați. Dacă reușește să ia 3 puncte, egalul cu Steaua capătă o mai mare valoare. În schimb, un eșec (inclusiv egalul) l-ar putea decapita.

    RăspundețiȘtergere
  6. @dan.f - Ironia face ca acele pretenții la titlu să apară tot din cauză că echipa începuse surprinzător de închegată campionatul sub conducerea lui Costa.
    Probabil unii dintre jucători au intrat într-o oboseală mentală (diferită de cea fizică) și echipa pare cam stoarsă pe ansamblu (l-aș da exemplu pe Peralta). Ăsta e efectul presiunii rezultatelor și a faptului că fiecare meci e decisiv. Echipa a câștigat (așa cum a câștigat) și atunci n-a prea fost schimbată. Păcatul cel mai mare al lui Costa mi se pare faptul că nu face schimbări la pauză. Ar trebui să riște în repriza a doua cu 2 jucători noi, dintre cei care ”ard” de nerăbdare să joace, să se afirme, chiar dacă nu sunt cei mai bine cotați din lot.
    Ieri mă așteptam să înceapă cu Celestino în locul lui Peralta. S-o fi gândit că Peralta poate să-i dea pase mai bune lui Kapetanos. Dar putea să facă schimbarea Renan - Celestino la pauză. Putea fi o schimbare decisivă. Celestino nu avea cum să joace mai prost decât Renan. Numai că vezi? Renan era integralist...

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai dreptate Dinule si nu e prima data...Intradevar aseara cei mai buni de la noi au fost Muresan si Beto iar cei care il contesta pe Muresan ori nu se pricep ori sunt rau intentionati .Cat despre meci ,bine ca sa terminat egal fiindca dupa desfasurarea meciului chiar nu meritam mai mult,insa e o vorba care spune ca ulciorul nu merge de multe ori la apa si eu sper ca in pauza de iarna sa schimbam ceva in jocul echipei (mai ales la mijloc) altfel e bai...bai mare...

    RăspundețiȘtergere
  8. Dinule sunt perfect de acord cu perspectiva ta, dar asta stiai deja. Ce as vrea sa spun e ca nu Costa a fost lrsinat pe teren ci jucatorii, cel putin in prima repriza. Se stia ca mergem sa ne aparam sa mizam pe contra-atac. Ar fi fost o prostie sa ne aruncam noi in atac, stiind ca asta a fost si greseala dinamovistilor. Parerea mea e ca daca nu avea Costea executia aia imparabila(nu-i mnai iese inca o data din 100 de incercari) nu luam gol nici daca jucam 2 zile. Eu zic ca ne-am aparat bine si daca nu luam golul ala puteam sa mai marcam pentru ca stelistii au incetinit motoarele dupa minutul 65 si incepeau sa creada ca nu il mai pot invine pe Beto. Dar asta e, titlul articolului descrie perfect situatia. Thumbs up Muri! Si da eram sigur ca va fi eliminat Muri.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Dantesc - E presiune puternică pe jucătorii de bază, pentru că fiecare meci e aproape la fel de important. Iar în fiecare meci se găsesc 1-2-3 care nu reușesc să-și facă treaba și atunci ansamblul suferă. E un pic nedrept să facem pe deștepții după meci, să întrebăm de ce a fost folosit cutare și nu cutare, de parcă variantele noastre ar fi fost sigur mai bune, dar unii dintre suporteri așa fac!
    Sper să batem la Ploiești (chiar și cu o tonă de noroc). Ar urma o perioadă în care se pot face analizele în liniște. Oricum, cred că ne trebuie niște întăriri, dacă nu pe posturi de titular, măcar rezerve foarte apropiate ca valoare.

    RăspundețiȘtergere
  10. @bogdano7 - Cei de la Steaua au prins destule execuții ”imparabile”. Văd că pe unele forumuri se pune accentul numai pe subțirimea jocului nostru, de parcă Steaua n-ar fi contat cine știe ce!
    Nu știu dacă ai văzut un meci Craiova - CFR 4-1 (cu Uhrin, parcă). Steaua n-a jucat chiar atât de bine ca oltenii, iar noi ne-am apărat ceva mai bine decât atunci, dar se putea termina cu același scor și aseară. Ăsta a fost un meci care ar merge bine ca definiție pentru expresia ”partidă deschisă oricărui rezultat”.

    RăspundețiȘtergere
  11. Dinule nu e vorba ca unii fac sau nu pe desteptii desi multi dintre ei se pricep la fotbal exact cat/cum ma pricep eu la fotbalul american de exemplu si cu toate astea isi dau cu parerea...Pe mine ma enerveaza/supara faptul ca in general suporterii CFR-ului nu au rabdare, parca toti s-au molipsit de la Paskany si vor acum si-aici dintr-o data si uita sau se fac ca uita ca omogenitatea lotului e asa cum e ...Plus ca eu imi mentin parerea ca acolo la mijloc e baiul,bai care nu a putut fi prevazut de conducere care ma gandesc ca se baza pe DeZerbi/Bastos care stim cu totii (sau poate nu stim) in ce situatie este/sunt.
    De acolo vine si inconsistenta in joc,faptul ca nu avem posesie si normal...nici nu construim nimic iar ca si comparatie gandeste-te la mijlocul pe care il aveam acum cativa ani ...la Culio,la Trica...chiar si la Peralta in zilele lui bune si hai sa facem o comparatie desi nu vreau sa fiu rau cu Renan sau Bastos.
    ...si pentru toata situatia asta e de vina ghici cine? Costa, care totusi cum necum cu ce a avut la dispozitie plus carul de noroc mentionat de tine ne tine acolo sus ...ei vezi ce ma deranjeaza/supara/enerveaza pe mine?

    RăspundețiȘtergere
  12. « Parerea mea e ca daca nu avea Costea executia aia imparabila [...] nu luam gol nici daca jucam 2 zile. »

    eu zic că, dimpotrivă, ieri am putut lua gol cel mai ușor.
    cele 3 bare arată că apărarea a fost al naibii de penetrabilă.

    RăspundețiȘtergere
  13. nu dantesc, nu sunt rau intentionat. iar daca ma pricep sau nu la fotbal, asta nu o stiu nici eu, nici tu.

    dar parerea ca Gabi a facut mult bine ieri e perfecta daca te refereai la fotbalul pe maidan, pe tapsan. acolo ala care se agita mult poate sa faca orice ca e erou. cam asa il vedeti voi pe muresan.

    Gabi Muresan a pus suflet, a recuperat mult, a fost cel mai bun (exceptand fazele in culpa). cam asta e ideea, da?

    pai, si eu va intreb, e posibil ca un jucator de nivelul lui sa joace in asa fel incat sa aibe la fiecare 15 minute cate o intrare atat de dura incat sa riste sa fie eliminat?

    eliminarea lui, faptul ca a lasat echipa in 10, e disculpata de prestatia buna?

    pai asta e fotbalist de CFR daca are 3 (trei) intrari de galben dupa ce avea deja un cartonas? iar voi va intrebati daca cei care il contesta pe muresan sunt rau intentionati...
    bai, a innebunit lumea.

    CFR, echipa cu obiectiv Champions League, se "descurca" cu alde Muresan care se comporta ca in divizia C, lasa echipa in 10, iar voi il disculpati!

    daca gresea odata - era ok! ziceam "da, avea un galben dar a jucat CU GRIJA, sa nu cumva sa ia si al doilea galben dar, ce sa-i faci, s-a intamplat". in aceste conditii aveati toate motivele sa va plangeti ca cei care-l contesta sunt "rau intentionati"

    dar nu e cazul la Muresan. a jucat la rupere permanent dupa acel galben. caz in care pot eu sa vorbesc nu de rea intentie, ci de incapatanare si nepricepere la cei care-l disculpa. sau de mentalitate de tapsan.

    RăspundețiȘtergere
  14. @superman1 - Pe CFRMania ai făcut niște afirmații care nu se referă doar la jocul dur, la limita sau dincolo de limita eliminării lui Mureșan. Pur și simplu l-ai desființat, pentru că - asta e - se pare că nu-l suporți, faci indigestie când apare pe teren. Tu-l ai la dispoziție pe Bakary Sare, tânăr, de perspectivă etc., nu ca ”epava” de Muri.
    Scuză-mă, dar nu înțeleg de unde atâta scârbă în comentariile tale!
    Exemple:
    - ”ne-am dat seama cine e si ce poate Gabi Muresan” (formulare hotărâtă, de parcă nu numai că a ucis zeci de steliști, dar a și jucat ca porcul! Doar că e falsă: Mureșan a jucat suficient de bine, ca să nu zici că exagerez);
    - ”Sper sa nu-l mai vad pe Muresan NICIODATA titular. sa stea la CFR2 pana ii expira contractul, sau sa- vindem la Bistrita, la Tg. Mures, oriunde. Nu a fost suficient ca a avut sezonul trecut o prestatie penibila, mai trebuie sa-l induram si sezonul asta?” (afirmații și mai brutale, aproape grețoase, lovituri care vin după același meci bun făcut de Mureșan, nu după unul în care să fi jucat precum Renan - adică spre catastrofal);
    - ”meci pierdut de trei crai mari: muresan (vonovatul nr.1), Costa (vinovatul nr.2), Weldon (vinovatul nr. 3). halucinant, nu?” (totuși, meciul n-a fost pierdut! Mureșan a ieșit după 85 minute în care a făcut mai multe bune decât rele, dar e primul pe lista neagră!).
    Treaba ta cum înțelegi să-ți susții echipa scuipând pe unii jucători sau pe antrenori. Eu am considerat că sunt dator să-mi expun părerea despre jocul lui Mureșan, iar aceasta diferă mult de a ta. Poate ai dreptate, că prea o zici cu foc, iar eu mă înșel. Dar măcar prefer să mă înșel cu bun-simț.

    RăspundețiȘtergere
  15. Superman, în 2 (două) dintre cele 3 (trei) intrări de galben ale lui Mureșan, eu le dădeam galben steliștilor, pentru simulare.
    plus că primul galben l-a primit mult prea ușor (la primul fault, de la un arbitru care a tolerat, dealtfel, un joc destul de „bărbătesc”).
    iar la al doilea galben nu știu ce a făcut Muri, însă jocul trebuia întrerupt înainte, pentru intrarea de galben a lui Bicfalvi.
    pentru acest meci, Muri este singurul care are TOATE MOTIVELE să-și țină capul sus.

    RăspundețiȘtergere
  16. cj07, tu nu intelegi o chestie. de fapt mai multe.
    1. nu conteaza cum a jucat muresan. nu despre asta e vorba. e vorba de atitudinea lui si de ceea ce face in momentul cand are 1 galben. din cauza asta si dan petrescu era sigur ca va fi schimbat la pauza. 9 din 10 antrenori asta faceau. a avut baiatul un dezechilibru psihic, nu-si dadea seama ce face desi, sunt convns, i s-a atras atentia - nu stiu. cert este ca la nivelul de la CFR (nu stiu daca ai reusit sa realizezi asta) asa ceva e inadmisibil.
    2. eu am o antipatie fata de muresan incepand de ACUM, si va dura pana la proba contrarie (caz similar, cand va dovedi ca stie ce si cum sa faca). doar nu esti copil sa crezi ca eu il prefer pa b. sare desi sare a frecat tusa 6 luni? imi place de sare dar atitudinea e mai importanta decat talentul. povestea e idem si la e. kone, alt preferat de-al meu.

    si e ciudat cum faci tu apropo la bunul meu simt, in contextul in care n-am acuzat pe nimeni de nimic decat DOAR dupa ce altii au lansat ipoteza relei mele vointe sau a nepriceperii. caz in care n-ai avut nici un apropo de facut. probabil pentru ca era pe aceeasi opinie cu tine.

    deci bunul tau simt lasa de dorit. ;)

    RăspundețiȘtergere
  17. @lex: evident, si eu daca eram in locul lui Balaj ii lasam pe stelisti in 9 din prima repriza. si mai si dadeam inca 3 lovituri libere pentru CFR din preajma careului lor. pai nu?

    RăspundețiȘtergere
  18. si mai e ceva, cj07. odata mi-ai atras atentia ca am atacat la persoana nu stiu ce user pe cfrmania. mi-am cerut scuze atunci fata de respectivul.

    dupa o vreme, ti-ai permis sa ma ataci constant. desi ti-am explicat atitudinea mea fata de exploatarea de la rosia montana, n-ai inteles. [eu sunt pentru exploatare, nu si pentru imaprtirea actuala a beneficiilor. dar reactia ecologista contra proiectului e o ipocrizie - daca statul roman avea 100% beneficiu, treaba statea altfel. ma rog... nu mai conteaza] m-ai facut mizerabil si ai spus ca ti-ar placea sa ma prinzi sa-mi tragi una. sper ca-ti amintesti asta.

    acum recidivezi si ma jignesti.

    ;)

    RăspundețiȘtergere
  19. superman1 - Hai să lămurim chestia cu ”amenințările” (picioare în fund sau palme, nu mai rețin exact), pentru că de fapt este chiar haioasă. Văd că n-ai uitat episodul. :) Nu te miri de ce ești singurul căruia i-am promis chestii nasoale, de pe toată blogosfera, eu, care n-am avut în viața mea vreun conflict ”armat” (în afara celor din copilărie)?
    Era doar o provocare. Încercam să te zgândăr, să aflu cine ești. Pentru că tu mi-ai dat de înțeles că mă cunoști PERSONAL, dar n-ai dorit să-ți divulgi identitatea (în privat, normal). Stai liniștit, orice amenințare venită din partea mea e sirop. Și uite, dacă vrei, putem lămuri acum treaba asta! De fapt, nici nu mă interesează cine ești. Mă interesează numai dacă te cheamă sau nu Rareș. Atât.
    Nu cred că te-am jignit. Am spus doar că acele comentarii erau lipsite de bun-simț la adresa jucătorului (nu față de mine), pentru că erau nedrept de agresive. Și nu era un singur comentariu, care ar fi putut avea scuza nervozității de moment, ci mai multe, mult prea multe. Și destul de nedrepte, pentru că mergeau pe ideea ”dacă era eliminat în prima repriză?”. dar n-a fost! [Sunt de acord cu ce zice lex referitor la faulturi] Da, dacă era eliminat în prima repriză probabil nu aveam nici eu ce să laud la evoluția lui, dar tot nu eram de acord cu tonul tău.
    Superman, tu nu ești băiat prost, cu tine se poate purta un dialog chiar și în contradictoriu. De multe ori ești chiar distractiv. Dar ai hiba că supra-reacționezi la cald. Chiar tu spuneai că treci însă destul de ușor peste eșecuri, că nu pui la suflet, că nu rămâi încărcat negativ multă vreme. Bravo ție!
    De data asta, tot la cald, te-ai cam dus mult peste cal în săritură. De ce afirm asta? Pentru că am verificat pe diferite forumuri (inclusiv pe un grup de peste 200 ceferiști de pe facebook) și nicăieri nu am dat peste virulența și adversitatea manifestată de tine față de Gabi Mureșan. Asta ar trebui să te pună pe gânduri.
    Culmea este că ți-ai dat seama cine este cel mai slab jucător de la noi (ziceai ”Renan e petarda petardelor”), dar tot în Mureșan ai dat, ca în sacul de box.
    Nu cred că e cazul să faci acum (la rece) pe mimoza pudică. Ți-am spus: chiar dacă aveai 100% dreptate în afirmațiile tale, modul în care le făceai nu era deloc elegant. Nu poți să-l desființezi pe Gabi Mureșan, pentru că n-a fost niciodată cel mai petardă dintre jucătorii CFR-ului. Din respect pentru cariera lui ceferistă trebuia să-ți pui frână.
    Și acum hai să încheiem povestea și să revenim la zero! Dacă vrei, dă-mi răspunsul la acea întrebare. Dacă nu, nicio problemă.. Te prind eu pe scări și-ți rup picioarele!... Dar stai liniștit, că-ți găsesc un cărucior cu rotile vișiniu, cum n-are nimeni în tot Ardealul! (acuma te-ai prins? :))

    RăspundețiȘtergere
  20. placuta, calitatea prestatiei fotbalistice n-are legatura cu inteligenta persoanei respective. messi probabil ca are un IQ cu 10 puncte sub a lui CR7 dar joaca mai bine fotbal decat el. asa e si cu muresan. un jucator de top, cu experienta de top, cu prestatii "imperiale" la nationala (mi-e greata de formularea asta), indiferent cat de bine joaca n-are voie sa de-a un cap in gura cand vrea el. asta asa, ca sa absolutizam pentru a sublinia diferenta.

    muresan, indiferent cat de bine joaca, prin faptul ca nu stie sa-si tempereze intrarile expunand in mod repetat echipa la posibilitatea de a juca in 10 - e de condamnat pana la trecerea pe banca de rezerve.

    intrebarea e: de ce intra ca prostul cand deja are un galben?

    raspusuri posibile:
    1) ca nu-l duce capul = nu-si da seama ce face
    2) ca e indolent = intelege la ce se expune dar nu-i pasa
    3) ca atata poate = asta e finetea lui si nu stie juca alt fotbal

    cazul muresan, pentru mine, are raspuns 3, posibil si o doza de 2

    iar pentru o astfel de atitudine, care poate avea consecinte teribile (meci pierdut, puncte pierdute, jucator de baza suspendat etapa urmatoare) muresan nu are scuze.

    are scuze renan - atat a putut. a jucat prost meciul asta, poate au fost de vina si indicatiile regizorului... don't know.

    au scuze piccolo si betu - au jucat de nota 3 in r1, s-au redresat in r2.

    pretentiile mele sunt mari fata de cei care pot, nu fata de cei care nu pot. sunt mari fata de cei care au experienta, nu fata de rui pedro.

    un gabi muresan n-are voie sa se poarte ca un idiot pe teren, indiferent cat de "imperial", util sau mai stiu eu ce, e

    RăspundețiȘtergere