Pagini

sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Noi i-am bătut la impresia artistică, ei la fotbal [CFR Cluj - TSV 1860 München 1-2]

CFR Cluj (locul 2, Liga 1 - România) - cotă de piață: 25.725.000 euro
TSV 1860 München (locul 6, 2.Bundesliga - Germania) - cotă de piață: 18.725.000 euro
Încă o dată, s-a făcut o pledoarie clară pentru conceptul că fotbalul se joacă pe goluri.
În definitiv, fotbalul e un joc complicat, dar care se poate rezolva simplu.
Parafrazând un fost manager britanic, când nu ți-e clar ce să faci cu mingea,
o bagi în poartă și apoi ai tot timpul din lume să te gândești ce alte opțiuni mai aveai...


Golurile:
Lovitură liberă de pe partea dreaptă, mingea zboară peste toată apărarea,
ajunge la un Aigner lăsat să zburde nestingherit de un Panin mult prea relaxat.
Beto e victimă ușoară.
Execuție de una dintr-o mie! Mingea zboară de data asta din partea stângă
spre dreapta și-l găsește tot pe Aigner, care trimite magistral și
criminal (aproape că-l omoară la propriu pe Mincă!) în vinclu.
Lionn într-o acțiune curajoasă, mingea ajunge la Sougou, pătrundere spre centru
și șut în ”lung”, într-o regie care începe să-l caracterizeze.
Din păcate, singurul șut pe cadrul porții la care portarul advers n-a contat.

Omul meciului:
Gábor Ferenc Király (aproape 36 ani)
Definiția expresiei ”cine n-are... unguri, să-și cumpere!”
Fără intervențiile lui Király, mai mult ca sigur cele 2 goluri ale lui Aigner
erau insuficiente pentru victoria nemților. Regret, Aigner, titlul merge la portar!

Faza zilei:
Așa se joacă la sacrificiu! ”Pane” undeva în decor...

Surprizele cantonamentului:
Edi reloaded! Fac pariu că foarte puțini dintre noi ne așteptam să-l mai vedem
pe Stăncioiu la prima echipă, chiar și în rolul de a doua (roată de) rezervă a lui Beto!
Intrat în repriza a doua, Stăncioiu a fost singurul portar
al CFR-ului care (practic) a și apărat.
Irosit un tur întreg pe banca sau lângă banca de rezerve,
dat aproape dispărut din schemă ba spre Rapid, ba spre Hellas ”Mando” Verona,
Roberto De Zerbi a intrat titular și a ieșit destul de supărat
și dezamăgit pentru cele 2 lovituri libere ratate.
Declarația lui Paszkany de după meci mă face să cred că italianul încă mai are bagajele pregătite. Pentru orice eventualitate...
În plan îndepărtat îl puteți remarca și pe Bakary ”Bouba” Sare,
scos pe cauțiune de la echipa de reeducare CFR Cluj II.
Nu se mișcă rău cu mingea, a jucat surprinzător de avansat
(pe postul lui Peralta, care a fost trecut pe stânga, pe postul lui Renan).
Cam la pas când mingea nu-l caută, dar sunt ceva speranțe cu el.

Debutul zilei:
Francezul Nicolas Godemèche mă face să-mi aduc aminte de Gaizka Mendieta.
Nu s-a aventurat prea mult în joc (a fost folosit pe postul lui Gabi Mureșan).
Pare stăpân pe minge, o lovește bine și cu piciorul stâng. Alege să dea pase simple,
destul de previzibile și nu prea pare un vitezist. Clar mai puțin agresiv decât
ceilalți mijlocași defensivi din lot. Aș vrea să-l văd și pe un post mai avansat.
Netransferat încă definitiv la CFR, francezul a debutat în tricoul lui Negruț.
Rămâne de văzut ce șanse are să debuteze într-un tricou personalizat cu propriul nume,
și, mai ales, cât de tare-și dorește un astfel de tricou.

7 comentarii:

  1. Godemèche a fost o surpriza placuta. Nu a mai jucat de mai bine de 7 luni. Este impreuna cu echipa de 5 zile (4 de antrenament). Era greu in aceste conditii sa paseze sofisticat. Era greu sa se apere f agresiv, nu stie inca ce posibilitati au cei din spatele sau. Important mi se pare ca nu a facut greseli, ca nu a pasat gresit, ca tot meciul a fost cu capul sus. Tot la surprize bune intra Nicoara, chiar daca a gresit la golul 2 (strangand prea mult in centru, l-a lasat prea liber pe Aigner). A fost activ, a asigurat superioritate in banda. Un plus la Bastos, mai implicat ca-n alte randuri. Sper ca-l tine.
    Cu toate bunele tot mai cred ca ne trebuie cel putin 2 jucatori: un fundas dreapta si un mijlocas ofensiv. De Zerbi nu cred ca poate insemna ceva, pe faza de atac trebuie sa-i iasa, iar de faza devensiva isi aminteste greu. Nici un varf autentic de careu n-ar strica. Kapetanos e prea moale. Acum ar fi util Yussuf Kone, acum parca jucam ceva ce i se potriveste. In jocul aglomerat Weldon se descurca greu, parca nu-i vine sa stea in gura portii, parca ar cauta un loc mai cu spatii, postura de al doilea varf i-ar veni ca o manusa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bastos chiar bun! M-ar bucura să fie și contribuția morală a lui Costa. Din păcate, Kapetanos nu pare vârf de echipă campioană, oricâte șanse i s-ar da. Când joci cu grecul, ca să ai șanse să marchezi, obligatoriu trebuie să introduci mijlocași care trag bine la poartă (aproape că trebuie să renunți la Peralta!). Repet, pe Godemèche l-aș vrea la construcție, să văd cât de bine poate trage echipa după el (doar a fost căpitan de echipă la Naval). Se vede pauza de jumătate de an, e mai lent (sper că e doar vina pauzei, că altfel vor fi probleme la replieri în apărare), dar ieri a fost peste Celestino. Și pe mine mă îngrijorează Weldon. S-a văzut că încă-și caută locul pe teren. Au fost câteva atacuri în viteză ale lui Ronny, oprite brusc, pentru că Weldon nu părea în cea mai bună poziție pentru a primi pasa și a continua faza.

      Ștergere
  2. Personal cred ca echipa se prezinta surprinzator de bine dupa 4 zile de pregatire.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hai sa abordam intr-un mod mai optimist lucrurile. In alcatuirea Stancioiu-Lionn, Diogo, Maftei, Nicoara-Celestino, Godemeche, Renan- Sougou, Weldon, Ronny i-am zdrobit pe nemti cu 1-0.
    Ne-am tot plans un tur intreg ca ne-a dominat toata lumea, si Ceahlaul acasa, si Concordia in deplasare, acum cu nemtii am avut la posesie de cred ca si Barcelona a intrat in sperieti. Mai bine, vorba lui managerul ala, noi sa dam goluri, sa-i lasam pe altii sa ne tikitace cat or vrea. Pe bune, n-am jucat cu liga a sasea austriaca, ci cu o echipa buna din Germania, pe mine chiar m-a surprins cat de bine s-a legat jocul nostru, comparativ cu cel din toamna.
    Alta treaba, la cate investitii a facut digi pentru transmisiile de fotbal, n-au putut cumpara sau inchiria una, doua automacarale? La cat de lipit a fost si Celestino de tusa din planul indepartat, nici nu mi-am putut da seama daca a jucat bine sau prost.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu pot fi atât de relaxat precum Paszkany după meci. Eu nu ”sper” să nu ratăm și în campionat. Acolo nu mai ai loc de întors. Două meciuri dominate copios, precum cel de ieri, dar pierdute, și adio campionat! Problemele de la finalizare s-au văzut și ieri. Mă refer la finalizarea din careu, că la șuturi am stat foarte bine. De fapt, șuturile excelente au fost elementul pozitiv principal de ieri. În campionat n-o să dăm peste un Kiraly care să scoată aproape tot.

      Ștergere
  4. uite si un articol tradus de prietenul google :D de la amicalul cu austriecii, luat de pe site-ul lor(banuiesc)
    FK Austria a emis la meciul al doilea test în cantonamentul din Lara-Antalya, în special în defensivă, o performanţă compact şi stabil. În final a fost 0-0 cu o remiză împotriva românilor puternice, dar, de asemenea, victoria ar fi fost posibilă din cauza unor oportunităţi de prim.

    Înainte de ochii seful echipei de Marcel Koller şi un spion al echipei SV Ried, Ivica Vastic o altă poveste aşa cum este prezentat în înfrângerea sâmbătă împotriva Greuther Fuerth. Votul în defensivă a lucrat mult mai bine, acest lucru plăcut, de asemenea, antrenor destul de bine: "A fost o performanta decenta. Ne-am adaptat bine la adversar, astfel încât aceasta a analizat, de asemenea, destul de diferit decât împotriva germanilor. "

    Singurul dezavantaj a fost ocazie pierdută de a câştiga cele mai bune moduri de a lăsa Alexandru Gorgon, cu un antet, Beto deţinătorul pur si simplu nu a putut perie de pe linia de (27), şi Roland Linz, care nu a reusit pentru un solo frumos numai la portar ( 74).

    "A fost un test bun pentru noi. Cluj are o mulţime de jucători internaţionali, este o echipa de clasa. Cu excepţia pentru cateva fotografii lung, ne-am permis foarte puţin şi a lucrat foarte defensiv, "analizate în continuare Vastic.

    Violet nu a fost pus în afara de ritmul rustic al românilor. Doi jucători au avut spatiu, dar din moment ce fiecare substitut unul a fost permis să fie tranzacţionate, dar jocul sa încheiat cu unsprezece contra unsprezece.

    În ultimele zile a fost special lucrat tactic şi dinamica de grup foarte mult că le-a văzut deja pe teren foarte bine. Mutarea formaţiuni au lucrat foarte bine pentru o oră, până la etapele de închidere al doilea tabel a Ligii Române a fost mai puternică, a rămas pe un ofsaid (78), dar fără succes.

    Vastic a demisionat astăzi pentru o schimbare a întregii echipe de la pauză, de căutare pentru formarea ideal pentru lovitură din spate rotund, la 11 Februarie a început deja. De data aceasta el a trimis Tomas iunie ca un solo pe partea de sus a pietei, a acţionat ca un suport ofensator în spatele Gorgon, Stankovic şi Junuzovic, mijlocas defensiv şi partea nouă semnarea Dilaver Olanda a preluat. Partea din spate patru a rămas neschimbată comparativ cu toamna anului.

    În ciuda muncii training intensiv în ultimele zile, echipa a luat rapid controlul asupra jocului, a făcut, totuşi, a fost greu la joaca sansele prima notare clare. George Margreitter un antet dintr-un colţ era încă cea mai bună opţiune, dar nu am lucrat în mod corespunzător în spatele mingea (15), apoi au fost menţionate ca Gorgon, care, împreună cu Klein din dreapta a fost o mulţime de presiune de atribuire a mingi de fotbal.

    Miercuri este antrenat doar o singură dată, şi după regenerare este din nou la modă şi disponibilitatea pe adversar următoare. Este vineri, la ceas 14:30, contra lui Hajduk Split,, sambata, se duce înapoi la Viena.

    Austria a jucat cu, 1 Repriza: Lindner, mici, Margreitter, Ortlechner, Suttner, Dilaver, Olanda, Gorgon, Stankovic, Junuzovic, iunie

    Din 58 Minute: Lindner, Dilaver, Margreitter, Ortlechner, Suttner, Hlinka, Mader, Klein, Tadic Leovac; Linz.


    <- Înapoi la: STIRI

    RăspundețiȘtergere