Pagini

duminică, 24 octombrie 2010

Fotbalul pe 15.4" [CFR Cluj - Unirea Urziceni 3-0]

Când am văzut că în primul 11 nu "figurează" Emil Dică, i-am dat imediat shut up! comentatorului şi shut down laptopului. Ce rost mai avea să distrug stratul de ozon numai ca să vizionez un meci dinainte câştigat?!
M-am răzgândit ca un prim-ministru după vreo 5 minute şi m-am conectat din nou la atmosfera din Gruia. Eram curios doar să văd cum vor reacţiona la goluri tribunele înălţate pentru victorii. Oare vor ţine clujenii mei pasul cu suporterii lui PSV? Va rezista oare tabela de marcaj?
După ce Rusescu a fost eliminat cu tot cu cot şi Unirea a rămas în vreo 3-4 jucători, iar m-am delogat de la meci şi m-am retras liniştit în grădină să plantez brăduleţi vişinii. Nu-mi plac măcelurile şi nici autobazele sudului.
După pauză, când brăduleţii mei vişinii erau deja înfipţi adânc în solul grădinii, înţepeniţi ferm în formula 4-4-1-1, am pornit din nou maşinăria. Eram curios dacă a dat şi Rada cu capul. Gol. Spre surprinderea mea, Rada nu mai era pe stânga..., nici măcar pe centru..., era tras total pe dreapta!!! Şi atunci, uşor panicat de fericire, m-am uitat repede-repede spre bancă, să văd dacă Mister Sorin mai este acolo! Era... Tocmai trimitea bezele italianului. Nu lui Mandorlini, măi frate! Lui De Zerbi! Pe faţă i se citea satisfacţia pentru rezultat şi mândria de a fi posesorul unui palton nou-nouţ, croit elegant din 2 treninguri vechi, pe care-l strângea la piept şi-l pupa mai ceva ca Dan steagul Rapidului. Mi-am aruncat privirea peste vitejii gruiani şi am observat că în teren erau de acum 4 ceferişti cu potenţial de finalizare (intraseră Bastos şi Bjelanovic), faţă de cei 2 cu care începuse "amicalul" cu UU (Traore şi De Zerbi). Pasămite a observat şi oltenaşul nostru cel plin de figuri de fotbal ca laptopul meu de viruşi/virusuri că Peralta şi Culio nu joacă la Arsenal Milano CF, ci în grădina din Carpaţi, tocmai datorită nepriceperii lor în naşterea golului, chiar dacă nimeni nu le contestă ştiinţa facerii lui.
Am oprit laptopul, după ce l-am scos la vânzare pe eBay. Pentru orice eventualitate. Inima mea n-ar mai suporta o teleportare a Vasluiului la Galaţi peste o săptămână. N-ar mai rezista la priveliştea unor fotbalişti cărora parcă li s-a turnat oţel în picioare.
PS - N-am să comentez meciul, deşi nu l-am văzut şi n-am să-i dau nota 8 lui Dică, deşi n-a jucat, din respect pentru profesioniştii de la jurnalele sportive centrale. Lasă-i pe ei să-şi merite pâinea cea de minut cu minut...


8 comentarii:

  1. Mistocareala muuuuulta ! Clar anti-cartu...07 sa nu te superi pe mine asa cum nici eu nu m-am suparat ca nu te ti de pariu,dar astea sunt tipic romanesti si nu au esenta chiar daca au haz si ce e si mai grav nici nu dau solutii

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Dantesc

    dar cui i-ar putea da soluții 07? :)

    oricum, nu e miștocăreală, ci dimpotrivă, umor sănătos și de bun gust, bazat pe elemente reale.
    dacă citești articolul fără să te implici emoțional, în virtutea poziției pro-Cîrțu, sunt sigur că-l poți gusta din plin.

    RăspundețiȘtergere
  3. l-am gustat de-a dura si nici nu m-am implicat emotional crede-ma ,ideea e alta de fapt,ieri fiind pe stadion am avut un gust f amar la 0-0 aproape toata lumea injura prin preajma ...dupa 20 de minute la 3-0 cei mai multi erau happy iar cei inraiti taceau si eu spun ca e grav,echipa si in primul rand echipa trebuie sustinuta cel putin pe perioada meciului in orice conditii..dar asta e suporterul roman ,suporter de rezultat nu suporter de fotbal...eh dar nimeni nu e perfect nu-i asa ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Am vazut ca m-ai adugat in blogroll ...ms. Vezi ca te-am adugat si eu. Bafta !

    RăspundețiȘtergere
  5. Mulţumesc tuturor celor care au avut câte ceva de comentat la prima mea postare. Ştiu că nu pot să mulţumesc pe toată lumea, nici nu încerc asta, aşa că-i rog pe cei care nu sunt foarte încântaţi de conţinutul textelor mele să încerce măcar să aprecieze ambalajul artistic şi să-mi ierte eventualele derapaje. Ne mai citim!...

    RăspundețiȘtergere
  6. Nah ca am ratat si eu momentul cu 2 zile. Ai facut o luna! Pana la un an sper sa iti mentii hegemonia. :)

    RăspundețiȘtergere