Pagini

luni, 28 februarie 2011

duminică, 27 februarie 2011

Fără glorie şi fără victorie la Buzău [Victoria Brăneşti - CFR Cluj 1-1]


Jucăm la Buzău, dar nu cu Steluţa. Trebuie să snopim în bătaie o minusculă echipă din sectorul fotbalistic Ilfov care a avut cel puţin două obraznicii: să ajungă în Liga 1 şi să se numească Victoria. Brăneşti vine de la Bran. Iar pe antrenor îl cheamă Stan... După un meci cu ăştia e normal să te râzi, nu să suspini.
Sunt între -1 şi + 1 grade Celsius, bătând mai mult spre zero. Soare cu dinţi, teren molcuţ, arbitru din aristrocraţia breaslei (familia Tudorilor). La „gazde” (se joacă, totuşi, pe teren neutru), vreo 3 nume mai cunoscute: Dinu „Farul” Todoran, Florentin „Dinamo” Petre şi Raul „alte 7-8 echipe” Marincău.

vineri, 25 februarie 2011

Nu noi vindem țara

Nu ajunge că echipa de fotbal CFR 1907 Cluj este acuzată mereu că este susţinută politic. Mai nou, au apărut şi acuzaţii mârşave la adresa blogului CJ 07 CFR, cum că ar destabiliza activitatea parlamentară, aleşii poporului neputând fi deconectaţi de la laptopuri pentru a fi conectaţi la dezbaterile din plen şi ignorând de cele mai multe ori să participe la partide de vot foarte importante pentru ţărişoară.
La aceste acuzaţii supraponderale şi nedemocratice, ţinem să răspundem cu un hotărât NO COMMENT!

joi, 24 februarie 2011

Porteiro, portiere sau portar la CFR Cluj?

Pornind de la comentariile pro-gică-contra ale unor suporteri cefericiţi, postate la un articol (publicat pe CFRMânia) referitor la cooptarea italianului Remo Amadio în echipa CFR Cluj, m-am gândit să compar evoluţia istorică în cifre a celor 3 (4) portari din lot.

marți, 22 februarie 2011

Oxford United - Drumul spre Wembley (III)


filmare CJ-07-CFR

[Fiesta – Oxford, 18 mai 2010]

După ce v-am epuizat lecturos în primele două episoade-blogonuvelă, m-am hotărât să vă menajez celulele cu bastonaş în partea finală. Vă ofer mai multe imagini şi mai puţin text, pentru ca sindromul de bucurie să fie exprimat cât mai direct şi nealterat cu putinţă.

luni, 21 februarie 2011

Emisiunea zilei [Ora de sport - NCN]


Dan Olteanu, un gazetar şi realizator TV care-şi respectă locul de pe Pământ unde inspiră-expiră, care se încăpăţânează să creadă că există suficient spaţiu şi timp pentru mai mult de o echipă de fotbal în municipiul Cluj-Napoca, merită - cel puţin din partea mea (deşi mă tentează să folosesc pluralul) - aplauze!
Aseară a fost din nou rândul ceferiştilor să onoreze invitaţia acestuia la "Ora de sport" de pe NCN. Iuliu Mureşan, Alin Minteuan, Ionuţ Rada şi Vasile Maftei, plus o mână de suporteri frânari, au fost "ecranizaţi" într-o emisiune liniştită, normală, fără nebunia şi pandaliile care strepezesc deseori emisiunile similare, de pe posturi TV ce se varsă în Dâmboviţa.

duminică, 20 februarie 2011

Achiziţii profilactice

10 mai 2010,
Stadionul Municipal Drobeta-Turnu Severin
Judeţul Mehedinţi, România
Asistenţa: 9.000 spectatori

Universitatea Craiova - CFR 1907 Cluj 2-3 (2-0)

În echipa Universităţii Craiova evolua - fără să rupă gura târgului sau a vreunui ceferist - şi fundaşul central bulgar Vladimir Iliev, zică-se adus la echipa olteană de Eugen Trică, fost stranier foarte iubit la echipa ardeleană CFR 1907 Cluj. Mă-nţelegi?
Ulterior, CFR câştiga campionatul; Craiova nu-l câştiga, dar nici nu retrograda... Mă-nţelegi?

sâmbătă, 19 februarie 2011

Ne-au închis gura! [CFR Cluj - FC Bihor 5-0; meci amical]


Da, de data asta, CFR a arătat a echipă şi ne-a cam închis gura păcătos de cârcotaşă! Dacă aici a vrut Minteuan să aducă echipa, trebuie să recunosc că a reuşit. A scos tot ce se putea extrage din materia primă pe care i-a furnizat-o conducerea. N-am mai văzut CFR-ul jucând fotbal adevărat cam... de când nici nu mai ştiu. A făcut-o azi, în stilul vechi, cu măcinarea adversarului, cu jucători care se mişcă, fac presing, se demarcă, se intersectează, trag la poartă şi mai dau şi gol, nu numai ratează. E păcat pentru cei care au ratat meciul de azi; vor rămâne cu lacune mari în estimarea potenţialului echipei (mă feresc să zic lotului).

vineri, 18 februarie 2011

Votați cu noi!

VOTAȚI!
pol1t1ca de înt1ner1re
vs.
măr1rea vârste1 de pens1onare
a gafeur1lor


Poll closed. Number of votes = 0
Vă rugăm nu mai votați! Cineva numără deja voturile.

Vă recomandăm și alte ocazii în care mai puteți vota:
Alegeri prezidențiale (ROU) = 2014;
Alegeri locale = 2012;
Alegeri parlamentare = 2012;
Alegeri europarlamentare = 2014;
Alegeri prezidențiale (Asociația de Proprietari Blocul V-23) = 2011;
Eurovision = 2011;
Alegeri prezidențiale (CFR) = 2107;
Miss Cocalar = TBC.

marți, 15 februarie 2011

Neurmărire generală


Eu (în gând, panicat după citirea titlului): - "Prins"? Aproape sinonim cu "capturat"?! Hopa! Pare grav!
Citesc cu febrilitate textul şi - în timp ce anumite sfinctere mi se relaxează - mă minunez cât de senzaţională e neştirea  în banalitatea ei! Cică, între vineri şi sâmbătă a.c., fotbalistul CFR-ului Rafael Bastos, împreună cu maşina dânsului, a fost oprit din continuarea traficului, prin semnale regulamentare, de către un echipaj al Poliţiei Rutiere!

duminică, 13 februarie 2011

Oxford United - Drumul spre Wembley (II)

[Wembley]

Transporturi speciale
Londra nu este deosebit de prietenoasă cu maşinile, iar londonezii apreciază o gură de aer curat mult mai mult decât o emanaţie de gaze de eşapament. Nu prea contează dacă ai încălţat adidaşi Puma, n-are importanţă dacă mâna ta poposeşte insistent pe buca prietenei tale, care, întâmplător, este prietenul tău cel mai bun, nu-i crucial cât de lungă ai chelia, dar nu-i deloc coşer dacă eşti la volanul unui jeep Nissan! Fac pariu (pe un autograf Emil Dică pe cureaua metalică de la ceasul Pobeda; n-a vrut să-mi dea ghetele galbene vrăjite care l-au făcut invizibil la meciul retur cu Bayern) că n-apuci să traversezi Capitala fără să-ţi bată trecătorii cu pumnii în caroserie. Nu te atacă în timp ce te deplasezi - 28 Days/Weeks Later e doar fantezie - dar te aşteaptă „cu drag” la semafoare. „Jeepul poluează 4x4, poluantule nenorocit! (...) Ne omori pe toţi, criminalule! (...)”. Cam asta o să auzi tu din ce strigă ei, pe fondul sonor al grindinei de pumni sacadaţi. Dar o să supravieţuieşti, cu siguranţă. În rest, Ana are mere (Ann has apples), iar Londra e frumoasă...

vineri, 11 februarie 2011

Mărunţişuri de prin cantonament

Poate vă întrebaţi ce mai e nou pe la CFR. Ei bine, nu s-au întâmplat prea multe după marea curăţare. CFR-ul a zdrobit vreo 5 adversari din 6 în meciurile de pregătire, deci e linişte şi pace.
Azi citeam pe un site o declaraţie a preşedintelui Iuliu Mureşan, cuprinsă într-un titlu de articol: "Mizăm pe trei tineri crescuţi de noi, de care veţi mai auzi!".

joi, 10 februarie 2011

Oxford United - Drumul spre Wembley (I)

[Drumul spre Wembley trece prin campionat]

Introducere

Regula numărul 1: mănânci şi iubeşti local!

Eşti la Cluj? Mănânci varză à la bala Cluj, ciorbă de perişoare fără peri, de burtă pentru burtă, mititei mari, fasole frecată manual... Laşi japonezilor sushi şi indienilor curry. Bei bere sau ţuică, sau bere după ţuică. Laşi japonezilor sake şi grecilor ouzo.

duminică, 6 februarie 2011

BUDistul Traore

Lacina Traore
a plecat la FC Kuban Krasnodar !!!

Telenovela a luat sfârşit, în sfârşit! Ivorianul n-a ajuns (deocamdată) în Premier League, dar nu-i plângeţi de milă! Mai are suficient timp la dispoziţie până la retragerea din activitate.
Cumpărat cu 4mil+1mil+10% de echipa antrenată de Dan Petrescu, Traore va evolua alături de jucători precum Namaşco, Armaş, Skvernyuk, Gorbushin, Kulik, Tlisov, Zhilyayev, Kalimullin, Bucur, Maksimov, Tsorayev, Zhavnerchik, Karyukin, Fiedler, Rogochiy, Kozlov, Shakhov, Né, Davydov, Gorelov, Bugayev, Budakov, Zuela, Zelao, Paderin, nume care nu spun - la ora la care vă scriu - nimic fanilor echipelor Arsenal, Fulham, Napoli, Liverpool ş.a.m.d. (doar i-a transmis Bjelanovic că nu presa-l transferă).
Lacina lasă la Cluj-Napoca-Gruia prieteni, duşmani, oameni care-l regretă sau care se bucură (vezi foto)...
Mult succes în viitor, oricine ţi l-ar fi ales, Traore!

sâmbătă, 5 februarie 2011

Colţul refugiatului de pe mysport

Cu ajutorul imamului...
(CFR Cluj - FC Koper 3-2)
de
albusibiu

Campionatul se castiga contra echipelor slabe. Asadar, nu stiu daca intentionat sau nu, in ultimele doua meciuri amicale CFR-ul a intalnit niste formatii ce ar putea avea corespondent in campionatul romanesc doar in a doua jumatate a clasamentului: foarte putin tehnice, incercand sa suplineasca doar prin forta ceea ce le lipseste, lasandu-ne sa fim stapanii mingii. Deci, cam tot ceea ce fac echipele slabe de la noi... Mai putin antijocul.

vineri, 4 februarie 2011

Mare bye, Edi!


Bai, bai, Edi!

marți, 1 februarie 2011

Moraes? Nuuu! Sau... ba da?


Deşi nu prea s-a vândut în ultima vreme, marfa do Brasil poreclită Junior Moraes s-a trezit cu preţul de livrare dublat la pompă, probabil în ideea că la rafinărie nu s-ar întoarce prea mult profiterol după ce atacantul încasează 30% din suma de transfer. Printre trecătorii care şi-au lipit cu jind nasul de vitrina magazinului de prezentare "Gloria" din Bistriţa s-au numărat şi clubul CFR Cluj sau suporterul frânar superman1. Bănuiesc - spre mai mult ca sigur - că superman1 n-avea oricum bani de Junior nici măcar la preţul vechi [Paranteză. Mi-am adus aminte cum avea de gând  o cunoştinţă să cumpere un jucător pentru echipa de pe "Moina" cu banii scoşi de la Caritas. N-a mai cumpărat nimic. Banii sunt şi acum acolo, de 8 ori mai mulţi]. De interesul real al conducerii din Gruia pentru autograful brazilianului n-am fost niciodată sigur, ştiind că acesta tot nu e liber de contract, în ciuda relaţiilor amicale dintre cele două cluburi.

Pászkápetanos

Istoricul transferului lui Pantelis Kapetanos la CFR
de
de-a dura lex