Pagini

vineri, 31 decembrie 2010

Ce(ferişti) să fie? [rezultatele sondajului de opinie]

Pe parcursul lunii decembrie am derulat o operaţiune de votare a jucătorilor ceferişti pe care vizitatorii blogului i-au considerat demni să poarte în continuare echipamentul alb-vişiniu (că cel albastru deschis, de Champions League, s-a demodat între timp). Fără a avea pretenţia de a fi un sondaj profesionist (de tip IRNSOPMAR), fără a tânji după o marjă de eroare de +/-0,001% şi fără a influenţa în vreun fel alegerile parlamentabile şi preşidenţiale viitoare (pierdute din start de poporul român), acest sondaj de opinie "de nişă" a dat posibilitatea suporterilor cu ceva răbdare (şi membrilor familiei mele) să facă puţin pe fergusonii, fără a ţine cont de contul lui Paszkany.

marți, 28 decembrie 2010

Fâsâitul unui pârţ


Când îl freacă foarte tare fasolea la rânză, se mai scapă şi
schimbă atmosfera cu declaraţii din fundul puţului gândirii...

vineri, 24 decembrie 2010

Moşul ne-a adus ce-a găsit la noi în curte

E oficial !!!
La CFR a venit Moş Crăciun !!!


SĂRBĂTORI FERICITE !

miercuri, 22 decembrie 2010

Mercenarii nu e români


Directorul Coverciano Pro rumena are o cronică fotofobie la vederea diplomelor de antrenori emise în limbi străine defilând prin Liga lui Mitică. Deşi acestea s-au rărit până la dispariţie în ultimul sezon, pericolul încă pândeşte de dincolo de hotare. Vor să ne ia Liga! Aşa că nimic nu-i mai sigur decât să faci mişcări profilactice din buze şi să-ţi lauzi din timp marfa autohtonă (chiar şi înainte să apară comunicate oficiale ale cluburilor), mai bună că-i mai ieftină şi mai patriotă. Si dă-i şi luptă pentru neatârnare tehnico-tactică, nea Mircea!

duminică, 19 decembrie 2010

Marcel Popescu despre CFR-ul de azi


Marcel Popescu nu e un simplu impresar de fotbalişti. Are locul lui aparte în proiectul CFR-ului modern, chiar dacă în ultima vreme n-a mai reprezentat o soluţie viabilă pentru conducerea din Gruia, în locul său fiind preferat sânge proaspăt, mai tânăr, dar care, din păcate, pare mai degrabă de viperă şi diluat cu muci.

sâmbătă, 18 decembrie 2010

Suporter de facebook

Dialog purtat recent pe facebook, motor de socializare gratuită. Cineva postează o declaraţie preluată de prin vâltoarea presei: "Cârţu: Mi-am făcut treaba bine la CFR Cluj..."
Apar câteva reacţii sumare, zemuind a plictiseală de sâmbătă:
A.N.: Mda, crezi tu... [laconic-ironic]
A.F.: Dacă nu era incidentul de la Basel era şi mai bine... [moderat-ironic]
A.B.: Treaba mare sau treaba mică? :) [infantil-ironic]

joi, 16 decembrie 2010

Culio = cubanez!

Paparaţele noastre preferate, surorile Joana şi Lia-Emanuela Omida, au dat din nou lovitura, descoperind adevărata destinaţie a fotbalistului argentinian Juan Emmanuel Culio!

miercuri, 15 decembrie 2010

Respect, CFR!

         
Acum câteva zile, citind comentariile suporterilor CFR-ului la articolul Paszkany: "Yssouf Kone va pleca de la CFR!", apărut pe cfrmania.ro, am dat peste postarea lui cluejean. Textul, scris în miez de noapte, emană un puternic parfum de disperare, şi mi-a adus aminte de propria mea revoltă, consumată într-o postare asemănătoare din urmă cu ceva vreme. Chiar dacă, între timp, pragul meu de răbdare, înţelegere, acceptare, încredere a scăzut dramatic şi nu sunt exemplul ideal de suporter, n-am rezistat tentaţiei de a prelua comentariul lui cluejean şi pe acest blog, deoarece sunt convins că ideile expuse au coloană vertebrală. Îl rog pe autor să mă ierte pentru gestul de cleptoman şi mai ales pentru micile corecturi aduse textului (ştim cu toţii cum mai ţăcănim greşit la tastatură, cuprinşi de febra scrisului şi teama de a nu uita ceva pe afară!).

duminică, 12 decembrie 2010

Solduri

Au apărut ofertele şi reducerile de sezon!
Nici magazinul virtual al CFR-ului dedicat suporterilor nu face excepţie.
Grăbiţi-vă, dacă doriţi să profitaţi de ultimele oferte!

sâmbătă, 11 decembrie 2010

România s-a calificat la Campionatul Mondial!

Pentru prima dată din 1998, Naţionala României s-a calificat la un turneu final al Campionatului Mondial de Fotbal, cel din Qatar - 2022! Felicitări, băieţi!
Deşi a făcut parte dintr-o grupă relativ puternică, întâlnind adversari redutabili, precum Franţa, Olanda, Anglia, Germania, Spania şi Italia, echipa României - având în componenţă 7 jucători naturalizaţi români proveniţi de la câştigătoarea UEFA Champions Extra-League, CFR 1907 Gruia Cluj - a reuşit să încheie preliminariile pe primul loc, acumulând maximul de puncte!

vineri, 10 decembrie 2010

Cifra zilei = 17


Concurenţă acerbă la examenul de ocupare a postului vacant
de antrenor principal la CFR Cluj!
Gurile rele se întreabă oare cine a primit subiectele?...

joi, 9 decembrie 2010

Geambaşu, când vrea


Chiar şi pentru fotbaliştii de talia jucătorilor lui Chelsea,
să joace împotriva francezului Tony şi a portughezului da Silva
nu a fost o misiune uşoară, o plimbare lejeră prin parc...

miercuri, 8 decembrie 2010

Ultimul să stingă nocturna! [CFR Cluj - AS Roma 1-1]


O oră până la meci. Pentru români, care este importanţa acestei partide cruciale pentru... romani? În titlurile unui ziar electronic de sport, luate la rând, Dragomir e sigur că Piţurcă nu pleacă, Alexe crede că a fost un tur ratat, Mircea Lucescu nu se retrage, la Lia Manoliu şi Cluj Arena se lucrează şi pe ger, Blatter ascunde gunoiul sub preş, Gardoş e 100% apt cu Napoli, Râpă are o ofertă din Italia, nu se ştie dacă se schimbă atacul Fiorentinei, Lăcă n-a scăpat de Lavezzi, steliştii au aflat ce afecţiune are Tănase!... [trecem rapid printre stewardeze în ipostaze senzuale dintr-un calendar aerian, nu ne curg balele pe pozele sexy cu A.B. (cântăreaţa), ocolim practicile sexuale ieşite din comun]... Mihai Costea s-ar sacrifica pentru club, Ghana e în colimatorul FIFA, nu ştim dacă echipele scapă de finanţatori şi aflăm, în sfârşit, că CFR Cluj – AS Roma se dispută de la ora 21.45, iar echipele probabile sunt următoarele...

sâmbătă, 4 decembrie 2010

Sabău, un simplu clujean...


"Cârtiţa" noastră din interiorul clubului ne-a furnizat în exclusivitate un material fotografic fotogenic de excepţie, care confirmă, dar şi infirmă afirmaţiile preşedintelui CFR-ului, aducând totodată la lumină aspecte interesante, ba chiar şi detalii surprinzătoare referitoare la subiectul stabilirii viitorului antrenor.

Vasile Maftei, 30, CFR Cluj

S-a deschis sezonul de transferuri de iarnă la CFR! În ziua în care va împlini vârsta de 30 ani, fundaşul făltișenean Vasile Maftei va îmbrăca echipamentul altei echipe feroviare decât cel cu care era obişnuit. Să-i urăm mult succes în Gruia (şi la meciurile din deplasare, bineînţeles)! Aşteptăm cu nerăbdare, cu un amalgam de optimism şi optimism pesimistic, următorii paşi ai clubului în tentativa de întărire a lotului. Trăiască şi îngruiască hegemonia!


vineri, 3 decembrie 2010

Nuno Claro salvează spectacolul [CFR Cluj - Universitatea Craiova 2-1]

Spre sfârşit de an, când Europa dă semne că vrea să îngheţe cu fotbal cu tot, la noi începe returul. Cum poţi să te aştepţi la tribune pline pe un frig care umple mai degrabă cârciumile? Dacă aş fi rău, aş paria că şi unii dintre fotbalişti ar prefera un loc mai hot la "Obse", decât un loc de titular. Meciul din Gruia se dispută la o temperatură de 4˚C (resimţită ca 1˚C), la care poţi să scoţi frigiderul din priză, într-o seară cu semilună în descreştere, vânt de 11 km/h şi vizibilitate de 8 km.

joi, 2 decembrie 2010

Dezvăluiri NASA

(Unii) se joacă cu CFR-ul

Deşi clubul Universitatea Craiova nu a găsit prin jeburi mititele suma de 90.000 euroi pentru a-i achita datoria fotbalistului Florin Şoavă, Liga "extraordinarului gentleman" a decis să permită echipei craiovene disputarea meciului de mâine din Gruia, contra CFR-ului, în cadrul etapei cu numărul 18.
Deoarece suntem un club serios, care se încăpăţânează să câştige (sau să piardă) punctele numai pe terenul verde, nu şi la masa verde, aşteptăm cu nerăbdare partida de mâine. Aşteptăm cu curiozitate ciulită şi etapa a 19-a, pentru a observa dacă jocul Universităţii Craiova se va îmbunătăţi după înfrângerea de la Cluj sau, măcar, dacă se va disputa...